Asayiş
  • 11.5.2005 00:48

"DOKTOR EŞİMİN DOĞUMUNDAN FAZLA PARA ALDI, BENDE BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜM"

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde para isteyen eski hastasının kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Atilla Orhan için Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törende hemşire ve doktor arkadaşları gözyaşlarını tutamazken, doktorun hemşire eşi baygınlık geçirdi.


Edinilen bilgiye göre, eşi 5 ay önce doğum yapan ve bir farikada işçi olarak çalışan Hüseyin Gülen (30), dün akşam eşinin doktoru Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Atilla Orhan'ın (45) muayenesine gelerek, doğum parasını fazla aldığını söyleyerek tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gülen, kredi kartı borcu olduğunu söyleyerek doktor Atilla Orhan'dan para istedi. Çıkan tartışmada Orhan'ı göğsünden bıçaklayan Gülen, doktorun cüzdanındaki 300 YTL ve kredi kartlarını alarak kaçtı. Evli ve 2 çocuk babası Atilla Orhan olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından katil zanlısı Hüseyin Gülen, polis tarafından gözaltına alındı.


Öldürülen doktorun cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak ambulansla 15 yıldır görev yaptığı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne getirildi. Törende doktorun hemşire eşi Ümran Orhan baygınlık geçirirken, çocukları Nevzat ile Burak Orhan ve hastane çalışanları gözyaşlarını tutamadı. İzmir Tabipler Odası Başkanı Dr. Zeki Gül ve Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekimi Semih Uşaklıoğlu, arkadaşlarını kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Törenin ardından doktorun cenazesi, alkışlar eşliğinde ambulansa konularak, toprağa verilmek üzere memleketi Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gönderildi.


Atilla Orhan'ın ölüm haberini alan hastaları da büyük üzüntü yaşadı. Orhan'a tedavi olduğunu ve bu akşam ameliyat edileceğini söyleyen hasta Halime Günay, "Doktor Atilla Orhan günlerdir beni muayene ediyordu. Bugün beni ameliyat edecekti. Ama onun ölüm haberini alınca şok olduk. Sabaha kadar diğer hastalarla beraber ağladık" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Hastane başhekim yardımcısı Dr. Aykut Ensari de, arkadaşlarını kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisinde olduğunu dile getirdi. Ensari, Atilla Orhan'ın yurtdışında tüp bebek konusunda eğitim aldığını ve işini seven bir doktor olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER