Asayiş
  • 10.7.2009 15:12

DOKTOR VE ECZACILAR ŞEBEKE KURMUŞ!

ÖZCAN AYDIN /MANİSA

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2008 yılı başından bu yana takip edilen sahte ilaç fiyat kupürü yolsuzluğu ile ilgili olarak Manisa ve İzmir illerinde 20 ayrı noktada operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı baskınlar sonucu 2'si doktor, 3'ü eczacı kalfası ve biri matbaacı olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün psikiyatri alanında yüksek meblağlı ilaçların kupürlerinin sahte ve usulsüz olarak tanzim edilen raporları kullanarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 1,5 milyon TL zarara uğrattıklarının tespit edildiği açıklandı.

Operasyon hakkında açıklamada bulunan Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, "Yaklaşık 1,5 yıldır sürdürülen 08 09 45 M 1 (K) planlı çalışmamız Manisa ve İzmir illerini kapsamaktadır. İki ayrı ilde 20 ayrı noktaya yapılan operasyonlar neticesinde V.B. liderliğindeki suç örgütünün kamu kurumunu zarara uğrattığı tespit edilmiştir. Psikiyatri alanında yüksek meblağlı ilaçların kupürlerini örgüt üyesi olan matbaacı H.İ.G. tarafından basımı yapıldıktan sonra çevrelerinde bulunan örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden şahıslar aracılığıyla (8 kişinin sağlık karnelerini para karşılığı kiraya vermek suretiyle) temin ettikleri sağlık karneleri ile usulsüz tanzim edilen raporlar kullanılarak SGK ve dolayısıyla devleti yaklaşık 1,5 milyon TL zarara uğrattıkları ve haksız menfaat sağladıkları tespit edilmiştir.

Yaptığımız incelemede, hasta başına yazılan reçetelerde 4 bin TL'nin altında fiyat göremedik. Sahte kupür basan şahsın kendi ifadesine göre 3 bin adet kupür basmış. Biz bunun bin 157'sini tespit edebildik. Yapılan operasyonlar neticesinde şahısların ev ve işyerlerinde kupürleri kesilmiş ilaç kutuları, kupürler, başka şahıslar adına çıkartılmış sahte ve usulsüz olarak tanzim edilen raporlar ele geçirilmiştir" dedi.

Olayla ilgili olarak çete lideri olduğu öne sürülen V.B. (35) ve diğer şüpheliler L.E. (55), H.D. (42), İ.K. (25), H.T.T. (63), A.Y. (26), H.İ.G. (38), İ.Ç. (23), Z.Y. (63), H.Ö. (41), H.T. (39), H.İ.A. (32), H.Ç. (26), M.Ç. (23), A.K. (44), D.K. (26), H.D. (26) ve İ.K. (53) olmak üzere 18 kişi, "Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarını zararına zincirleme dolandırma, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet" suçlarından dolayı bugün Manisa Adliyesi'ne getirildi. Şüpheliler adliye binasına alınırken yakınları da adliye önünde bekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER