Asayiş
  • 29.9.2013 16:21

Doktora nöbette tecavüz suçlaması

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tıbbi sekreter 35 yaşındaki A.A., kendisine evlilik vaadinde bulunan evli doktor 30 yaşındaki Y.Y. ile 1.5 yıl önce görüşmeye başladı. Dr. Y.Y., eşinden ayrılmayınca A.A. ilişkiyi bitirmek istedi. İddiaya göre geçen 8 Ağustos tarihinde hastanede nöbette olan doktor Y.Y., gece nöbetinde olan A.A.'nın yanına giderek, kapıyı zorlayarak içeri girdikten sonra iddiaya göre burada  tecavüz etti.

"BOŞANIP SENİNLE EVLENECEĞİM"

A.A.'nın avukatı Eren Keskin, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Doktor Y.Y. ile müvekkilim arasında 1.5 yıl önce gönül ilişkisi başlamıştır. Bir süre sonra müvekkilim şüphelinin evli olduğunu öğrenir, ancak şüpheli eşiyle mutlu olmadığını,  boşanıp müvekkilimle evleneceğini defalarca söyler ve müvekkilimi kandırır. Durumun doğruluğunu ispatlayacak telefon mesajları, fotoğraflar ve tanıklar bulunmaktadır. Bir süre sonra müvekkilim, davacının yeni bir çocuğu olduğunu öğrenir ve Facebook aracılığı ile eşiyle çektirdiği fotoğrafları görür. Bu durum üzerine kandırıldığını anlayan müvekkilim, şüpheli ile tüm ilişkisini keser. Telefonlarına çıkmamaya, mesajlarına cevap vermemeye başlar. Şüpheli, durumu kabullenmeyerek sürekli mesajlar gönderir ve telefonla arar. Bunların hepsi kayıtlarla sabittir."

"KAMERALAR VAR, DEFOL GİT"

Keskin'in suç duyurusu dilekçesinde, tecavüz olayı ise şöyle anlatıldı:

"Dr. Y.Y., nöbetçi olan müvekkilimi nöbette bulunduğu bir sırada, hastane hattından arar, ısrarla konuşmak istediğini söyler. Müvekkilim telefonu yüzüne kapattır. Ancak, şüpheli sürekli aramaya devam eder. Sonunda müvekkilim, telefonda 'Beni zor durumda bırakıyorsun, eğer buraya gelirsen güvenliği çağırırım' der ve telefonu kapattır. Ancak bir süre sonra şüpheli Y.Y. müvekkilimin bulunduğu odanın kapısını çalar ve müvekkilim kapıyı aralayarak, 'Kameralar var, defol git' diyerek kapıyı kapatmaya çalışır. Ancak şüpheli kapıyı büyük bir güçle iterek açar ve müvekkil güvenliği çağırmak üzere cep telefonunu eline almışken, elinden cep telefonunu alır, ardından zor kullanarak tecavüz eder. Müvekkilim korku ve panik içindedir. Olayın ardından büyük bir psikolojik travma yaşar. Olay günü ve olay yerine ilişkin tüm hastane kamera kayıtlarının incelenmesini, tarafların cep telefonu kayıtlarının istenmesini ve delillerin toplanmasının ardından şüpheli hakkında ilgili yasa maddeleri uyarınca dava açılmasını talep ederim."

Olayın savcılığa yansıması ardından Rize İl Sağlık Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER