Asayiş
  • 22.5.2013 15:42

Doktora şişeli saldırı!..

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde görevli asistan doktor Mehmet Uluşahin, hasta yakını 67 yaşındaki Hatice K.'nın attığı cam şişe ile alnından yaralandı. Dr. Uluşahin, 10 günlük rapor alırken, meslektaşları hastane önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi, tedbir alınmasını istedi.

Sağlık durumu ağırlaşan bir hastaya müdahale eden Dr. Uluşahin, daha sonra tartıştığı hasta yakını Hatice K.'nın şişeli saldırısına uğradı. Cam şişenin isabet etmesi sonucu alnı yarılan Dr. Uluşahin biranda kanlar içinde kaldı. Yarası dikilen ve 10 günlik 'iş göremez' raporu alan Dr. Mehmet Uluşahin'in şikayeti üzerine gözaltına alınan Hatice K. ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

BU KADAR ZOR MU ŞİDDET YASASINI ÇIKARMAK?

Saldırıya uğrayan Genel Cerrahi Asistanı Dr. Mehmet Uluşahin, "Bir hasta aniden kötüleşti. Müdahale ettik ancak daha sonra hasta yakınlarının fiziksel saldırısına maruz kaldık. Bu ilk değil, muhtemelen son da olmayacak" dedi.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, doktorlar ve sağlık çalışanlar, hastane Acil Servisi önünde toplanarak, doktor Mehmet Uluşahin'e yapılan saldırıyı protesto etti. Bir konuşma yapan Prof. Dr. Aslan, şunları söyledi:

"Doktor Uluşahin, dün akşam serviste tedavi gören bir kalp hastasının yakınlarının önce sözlü, sonra da fiili saldırısına uğradı. Bizi idare edenler, halen söylemlerle işi idare etmeye çalışıyorlar. Artık söylemleri bırakıp eyleme geçelim diyoruz. Bu kadar zor mu şiddet yasasını çıkartmak? Bu olayı gerçekleştiren ifade veriyor, sonra da evine gidiyor. O kişi evinde istirahat ederken, doktor arkadaş geceyi acı içerisinde geçirdi. Acilen şiddet yasasın çıkarılması lazım. Elini kolunu sallayanın istediği yerde istediğini darp edip evine gitmemesi lazım. Birkaç gün nezarette tutulsa bu sorun çözülür. Bizim mahremiyet alanlarımızda bizi her an biri darp edecekse bizden nasıl kaliteli hizmet beklenebilir? İnsanların mutlu çalışması kaliteyi arttırır. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz son derece mutsuz. Bunun en önemli nedeni ise uğradığımız şiddet."

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER