Sağlık
  • 2.8.2009 17:48

DOKTORLAR 'BİR ŞEYİ YOK' DEDİ AMA...

HALİL ATAŞ -BURSA

İznik'te yaşayan Mehmet Ali Keskin, ateşi çıkan ve sürekli kusan kızı Hilal'i 24 Temmuz gecesi İznik Devlet Hastanesi'ne getirdi. İddiaya göre acilde nöbetçi olan doktor, Hilal'in bir şeyinin olmadığını, sadece yol yorgunu olduğunu belirterek, reçete yazıp evine gönderdi. Küçük kızın ateşi ve kusması devam edince baba Keskin, 25 Temmuz'da yeniden acil servise gitti.

Burada serum takılmasının ardından eve götürülen küçük kızın evde baygın bir halde yattığını görünce ailesi, kızlarını ertesi sabah İznik'te Dr. İ. Hakkı Töre'ye muayene ettirdi. Muayenenin ardından evde yeniden serum takılan Hilal'in durumu değişmeyince Dr. Töre, Hilal'in bir an önce en yakın çocuk hastanesine götürülmesi gerektiğini söyledi.

Baba Keskin aynı gün kızını Yenişehir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede serum takılan küçük kız, yapılan tahlillerde mide kanaması başlangıcı olduğu belirlenince acilen Bursa'ya sevk edildi. Küçük kız, 7 gün boyunca Dörtçelik Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Baba Mehmet Ali Keskin, "İznik Devlet Hastanesi Acil Servisi'ndeki görevli doktorlar büyük bir ihmale neden oluyorlardı. Bu sorumsuzluk neredeyse kızımın hayatına mal olacaktı. Kendileri ve o bölümdeki personel hakkında İlçe Kaymakamlığı'na şikayet dilekçesi sundum. Aynı zamanda cumhuriyet savcılığına da şikayet dilekçesi vereceğim. Sorumlular yargılansın" dedi.

Baba Keskin, kızının sağlık durumu sebebiyle sorumlulara gereken uyarının yapılması için olayın takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER