Asayiş
  • 8.6.2021 13:53

Doktoru bıçaklayan saldırganın yalanı ortaya çıktı

Ankara'da doktor Ertan İskender saldırıya uğramıştı! Kayıtlar zanlının yalanını ortaya çıkardı!

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik bölümünde ortopedi asistanı doktor Ertan İskender’i bıçaklayan psikiyatri hastası Bayram Nargüler’in, "Yanlış tedavi sonrası ayağımı da keseceklerdi. Bunu duyunca kendimi kaybettim. Tartışma yaşandı. Önce beni doktorların bulunduğu odada dövdüler. Daha sonra koridorda da dövmeye devam ettiler. Ben de kendimi savundum" ifadelerinin güvenlik kamerası görüntüleriyle doğru olmadığı tespit edildi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik bölümünde ortopedi asistanı doktor Ertan İskender'i bıçaklayan psikiyatri hastası Bayram Nargüler'in, "Yanlış tedavi sonrası ayağımı da keseceklerdi. Bunu duyunca kendimi kaybettim. Tartışma yaşandı. Önce beni doktorların bulunduğu odada dövdüler. Daha sonra koridorda da dövmeye devam ettiler. Ben de kendimi savundum" ifadelerinin güvenlik kamerası görüntüleriyle doğru olmadığı tespit edildi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ortopedi asistanı Doktor Ertan İskender, poliklinikte hasta muayene ettiği sırada hastaneye gelerek taşkınlık yapan hastası Bayram Nargüler'i uyardı. Bayram Nargüler üzerindeki bıçağı çıkararak Doktor İskender'i elinden ve belinden bıçakladı. Ağır yaralanan doktor ilk tedavisinin ardından ameliyata alındı.

Bıçaklı saldırgan Bayram Nargüler ise hastanenin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Ankara Asayiş Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri gelerek Bayram Nargüler gözaltına aldı. Ankara nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Nargüler 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi sebebiyle kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KENDİSİNİ SAVUNDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ

Bayram Nargüler savcılık ifadesinde, yaşanan tartışma sonucunda kendisini savunduğunu öne sürerek, "Yanlış tedavi sonrası ayağımı da keseceklerdi. Kendimi kaybettim. Önce doktorların bulunduğu odada, sonra koridorda beni dövdüler" ifadelerini kullandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dosyaya giren güvenlik kamerası görüntülerinde yapılan incelemede Nurgülen'in öne sürdüğü gibi bir olay yaşanmadığı tespit edildi.

KAMERA KAYITLARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Bayram Nargüler'in, ortaya çıkan savcılık ifadesinde, kaza geçirdiği kaza sonrası hastanenin ortopedi servisinde tedavi edildiğini, tedavi nedeniyle ise ayak parmaklarının kesildiğini bu nedenle tedavi sürecinde psikolojisinin bozulduğunu ve psikiyatri servisinde de tedavi gördüğünü kaydetti. Nargüler, olay günü bacağındaki ağrılar nedeniyle hastaneye başvurduğunu, hastanede doktorların kendisine, "Ortopedi servisinde seninle ilgili yapılacak bir şey yok. Fizik tedavi görmen gerekiyor. Fizik tedavi görmezsen ayağın kesilir" dediklerini belirtti. Nargüler'in, "Yanlış tedavi sonrası ayağımı da keseceklerdi. Bunu duyunca kendimi kaybettim. Tartışma yaşandı. Önce beni doktorların bulunduğu odada dövdüler. Daha sonra koridorda da dövmeye devam ettiler. Ben de kendimi savundum" savunması üzerine hastanenin güvenlik kameraları incelendi. Dosyaya giren güvenlik kamerası görüntülerinde Nargüler'in savunmasında belirttiği olayın yaşanmadığının tespit edildiği belirtildi. Görüntülerde saldırı sonrasında etkisiz hale getirilen Nargüler'e orada bulunan bir doktorun tekme attığı, doktor hakkında ise 'Basit yaralama' suçuncan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


 

 

Güncellenme Tarihi : 8.6.2021 14:04

İLGİLİ HABERLER