Asayiş
  • 16.6.2021 14:49

Doktorun boğazını kesen cani tahliye edildi

Maçka Parkı’nda bir yıl önce psikiyatri asistanı Süleyman Dönmezler’i kırık cam şişesiyle ağır yaralayan Emrah Danışman, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık avukatı ise mağdurda kalıcı hasar ve yaşamsal tehlike olmadığını, sanığın da yaralama kastıyla değil, korkutmak amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini savunarak, tahliye kararı verilmesini istedi. Tahliye kararı veren mahkeme heyeti, sanık hakkında “yurtdışına çıkış yasağı” ve “haftada bir gün karakola giderek imza atması” şeklinde adli kontrol şartı koydu.

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemindeki sorun nedeniyle, tutuklu sanık Emrah Danışman cezaevinden mahkemeye görüntülü olarak bağlanamadı. Duruşmada sanığın tutukluluk durumunu incelendi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

"KALICI HASAR VE YAŞAMSAL TEHLİKE YOK"

Sanık avukatı ise mağdurda kalıcı hasar ve yaşamsal tehlike olmadığını, sanığın da yaralama kastıyla değil, korkutmak amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini savunarak, tahliye kararı verilmesini istedi.Mahkeme heyeti, tahliye talebini kabul ederek, tutuksuz yargılanmak üzere sanık Emrah Danışman'ın serbest bırakılmasına karar verdi.Heyet, sanık hakkında "yurtdışına çıkış yasağı" ve "haftada bir gün karakola giderek imza atması" şeklinde adli kontrol şartı koydu.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, bir hastanenin psikiyatri bölümünde asistanlık yapan Süleyman Dönmezler'in 11 Haziran 2020'de iki kadın meslektaşıyla parkta yürüdüğü sırada sanık Emrah Danışman'ın saldırısına uğradığı anlatılıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.6.2021 14:53

İLGİLİ HABERLER