Gündem
  • 31.10.2012 20:05

Dokunulmazlığımızı değil milletvekilliğimizi de alsınlar!..

RECEP ÇELİK
SİİRT (İHA) - Genel Başkan Yardımcısı Kışanak ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt kapalı E tipi cezaevinde açık grevine giren mahkumlarla görüştü. Kışanak, cezaevi çıkışında, gazetecilerin BDP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerle ile ilgisi sorularını yanıtladı.
Kışanak, “Bugün onlarca insanın ölümle burun buruna olduğu bir süreçte dokunulmazlık konuşulacak bir konu değil. Eğer birilerinin işine yarayacaksa, eğer bu ülkeye barış getirecekse, çözüm getirecekse, Kürt sorununu ortadan kaldıracaksa yarın hemen sadece dokunulmazlığımızı değil milletvekilliğimizi de alsınlar elimizden koysunlar bizi cezaevine” dedi.
Cezaevinde açlık grevine giren mahkumların taleplerini açıklayan Kışanak, “52 günden beri açlık grevi yapan ve ilk grupta yer alan arkadaşlarımızla görüştük. Yine kadın arkadaşlarımızdan 50'nci günden beri açlık grevinde olan Dilşa Kocakaya ile isim yanlış yazıldığı gerekçesiyle görüşemedik. İlk grupta açlık grevi yapan arkadaşlarımızla görüştük. Ciddi derecede, sağlık sorunları başlamış, her birinde farklı olmak üzere 5 kilo kadar kilo kaybı var. Göz kararması, mide bulanması, kulak çınlaması, idrardan kan gelme şikayeti var. Sıvı almakta artık zorlanıyorlar, mide çok kabul etmiyor. Ciddi derecede sağlık sorunları yaşanmaya başlamış. Arkadaşlarımızla görüştüğümüzde bize bir kez daha şunu ifade ettiler: 'Bizler çözüm için, barış için, diyalog ve müzakerenin önü açılması için, bu ülkede hak ve özgürlerin üzerindeki baskıların kaldırılması için bu direnişi yapıyoruz. Herkesten ve tüm kamuoyundan bu taleplere karşı duyarlı bir yaklaşım bekliyoruz.'
Her zaman cezaevlerinde yaptığımız görüşmeler zor ve duygusal anlar yaşanmasına neden oluyor. Bu arkadaşlarımız bizlerle birlikte dışarıda demokratik siyaseti geliştirmek için mücadele eden arkadaşlarımız. Ancak bu ülkede çözümsüzlüğü dayatanlar, demokratik siyaseti rafa kaldırmak istediler. KCK operasyonları adı altında yaklaşık 10 bin arkadaşımızı tutuklayarak cezaevine koydular. Bu açıdan her görüşme bizim için kolay değil, zor. Ancak bugün yaptığımız görüşme biraz daha zordu. Çünkü karşımızda hepimizin özgürlükleri için ve hepimizin hakları için ve bu ülkede hepimizin havadan sudan daha çok ihtiyacı olan barış için bu arkadaşlarımız ölümü göze almışlar ve her an her saniye biraz daha ölüme yaklaşıyorlar” şeklinde konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER