Asayiş
  • 10.11.2016 15:00

Dolandırıcılar tapu işlemi sırasında 35 bin liraya alıp kaçtı

Bursa'da bir emlakçıda ilanı bulunan hiç tanımadıkları 68 yaşındaki S.B. adlı kadının evini, üçüncü kişilere satmak için anlaşan 3 dolandırıcı, tapuda işlemler yapılırken 35 bin lirayı alıp kaçtı. Dolandırıcılardan 2’si yakalanarak gözaltına alındı.

Demirtaş Mahallesi’ndeki S.B.’ye ait müstakil evin bir emlakçıdaki ilanını gören Cengiz İ. (41) ve Emrah K. (32) kadının haberi olmadan evi piyasa bedeli 190 bin lira olmasına rağmen 130 bin liradan internette satışa çıkardı.

Bir süre sonra eve talip olan iki kardeş Hakan Y. (31) ve Harun Y. (40) ile Bilal Ö. (54) aracılığıyla görüşen iki zanlı, 50 bin liralık iskonto daha yapıp 90 bin liraya satış için anlaştı. Yine Bilal Ö. aracılığıyla tapudan sıra alıp iki kardeşe harç parasını yatırtan dolandırıcılar, satış günü iki kardeşle buluşup sıra aldı. Gişede alıcı ve satıcıların sırasının geldiği sırada "Ev sahibine 35 bin lira para lazımmış" diyerek iki kardeşten 35 bin lira para alan dolandırıcılar, vekalet vermeye gelecek olan ev sahibini karşılama bahanesiyle tapudan ayrılıp kayıplara karıştı.

Olayın ardından dolandırıldıklarını fark eden iki kardeş polise ihbarda bulundu.

Tapu Müdürlüğüne ait kamera görüntülerinden dolandırıcıları tespit eden polis, zanlılardan Cengiz İ.’yi evinin çatı katında gizlenirken yakaladı. Cengiz İ.’nin üzerinden çıkan 2 bin liraya el konuldu. Olaydan sonra kaçan diğer zanlı Emrah K.’nın izine ise henüz ulaşılamadı. Gözaltına alınan Cengiz İ. ile aracı Bilal Ö. emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cengiz İ.’nin paranın geri kalan kısmının Emrah K.’da olduğunu söylediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 10.11.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER