Dolar 5.80 üzerinde güne başlıyor

2 dk okuma
Dolar 5.80 üzerinde güne başlıyor

Hızlı Özet

Dolar, seçim sonrası TL karşısındaki yüzde 2'ye yakın düşüşünü S-400konusundaki gelişmelerle geri verdi. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun açık farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi ve belirsizliğin sona ermesinin ardından dolar/TL 5.82'den 5.71'e kadar indi.






Dolar/TL seçim belirsizliğin ortadan kalkmasıyla gerilemesinin ardından Türkiye'nin yaptırımlar ne olursa olsun S-400'leri alacağını belirtmesi ve ABD ile ilişkilere yönelik endişelerle seçim öncesi seviyesine yaklaştı. 25 Haziran sabahı dolar TL 5.8156'da. Gözler konunun da ele alınacağı G-20 zirvesine resmen gerçekleşeceği duyurulan Trump - Erdoğan görüşmesinde



Dolar, seçim sonrası TL karşısındaki yüzde 2'ye yakın düşüşünü S-400konusundaki gelişmelerle geri verdi. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun açık farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi ve belirsizliğin sona ermesinin ardından dolar/TL 5.82'den 5.71'e kadar indi.



Ancak ABD ile ilişkilere yönelik endişelerle kur 5.70 seviyesinde kalıcı olamadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada ABD'nin şu ana kadar Türkiye'ye karşı attığı F-35 uçaklarında eğitimi durdurma gibi adımların, projenin ortakları tarafından desteklemediğini belirtti.



Çavuşoğlu "Hangi yaptırım kararı olursa olsun Amerika'dan ne açıklama gelirse gelsin biz S-400'ü aldık ve şu an ne zaman teslim edileceği konuşuluyor" ifadelerini kullandı.



Dolar/TL, açıklama sonrası yeniden 5.82 seviyelerine gelirken kapanışı 5.8096'dan yaptı. 25 Haziran sabahı dolar yukarı yönlü ve 5.8156'dan el değiştiriyor. Euro/dolar paritesi ise 1.14'lere yükseldi ve piyasalarda euro 6.63 TL'den el değiştiriyor. Altının ons fiyatı 1432 dolarla yeni zirvesine ulaştı, petrol fiyatları ise 65 doların altına indi.



Piyasalarda çok önemli bir veri akışı bulunmazken gözler Fed Başkanı Powell'ın konuşması ve G-20 zirvesindeki ikili temaslarda. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın 8 ülke lideriyle görüşmeler gerçekleştireceğini belirtilirken, bu kapsamda Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir araya geleceğini ifade etti.



Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede başta S-400 meselesi olmak üzere iki ülke ilişkilerindeki ana konuların kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor.



JAPONYA'DA BİR ARAYA GELİYORLAR!



İki NATO müttefiki olan ABD ve Türkiye, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alma planları nedeniyle aylardır anlaşmazlık yaşıyor.



Türkiye, Rusya'dan askeri ekipman alması halinde CAATSA adı verilen 2017 tarihli kanun kapsamında yaptırımlara maruz kalabilecek. Öte yandan savunma sanayi şirketlerine de yaptırım gündemde. Ekonomik içerikli ABD yaptırımları Türkiye ekonomisine önemli bir etki yaratma kabiliyetine sahip. Öte yandan Trump, ABD Kongre'sinin CAATSA kapsamındaki yaptırımlarını bazı sınırlı hallerde askıya alabiliyor.



 




Bu haber 502 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fındık piyasası mercek altında! Ticaret Bakanlığı harekete geçti!
Ekonomi

Fındık piyasası mercek altında! Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı, fındık piyasasındaki işlemlerin ve piyasa koşullarının incelenmesi amacıyla Ordu ve Giresun'daki 4 ticaret borsasında denetim başlattı. Bakanlık, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetlerin tespit edilmesi halinde idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Habervitrini13867 Görüntüleme
Halden 50 liraya aldığı biberi 190 liraya satan zincir markete milyonluk ceza
Ekonomi

Halden 50 liraya aldığı biberi 190 liraya satan zincir markete milyonluk ceza

Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan bir zincir markette yapılan denetimlerde, ürün fiyatlarındaki dikkat çeken fark ortaya çıktı. Halden 50 TL’ye alınan biberin rafta 190 TL’ye satıldığı tespit edilirken, markete toplam 1 milyon 806 bin 170 TL idari para cezası uygulandı.

Habervitrini13651 Görüntüleme
Baykar'ın sahip olduğu Piaggio Aerospace Türkiye'ye iki yeni uçak sattı
Ekonomi

Baykar'ın sahip olduğu Piaggio Aerospace Türkiye'ye iki yeni uçak sattı

İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace, Baykar'ın bünyesine katılmasının ardından operasyonel sürekliliği yeniden sağladı, iş gücünü korudu, yeni endüstri planını onayladı ve satın alma sırasında verilen taahhütleri halihazırda aşan hissedar yatırımlarıyla desteklenen kapsamlı ürün ve marka yenileme süreci başlattı.

Habervitrini10896 Görüntüleme
Türkiye yollarındaki elektrikli otomobil sayısı 470 bini geçti
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye yollarındaki elektrikli otomobil sayısı 470 bini geçti

Türkiye'de trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, ağustos itibarıyla yıllık bazda yüzde 53,2 artarak 472 bin 157'ye yükseldi.

Habervitrini10558 Görüntüleme