Ekonomi
  • 15.4.2019 09:26

Dolar haftaya hareketli başladı

Dolar kuru, işsizlik ve bütçe başta olmak üzere yoğun veri gündeminin olduğu 15 nisan haftasının ilk gününde yukarı yönlü başlayarak 5.79 TL üzerinde işlem görüyor. Geçen hafta 5.68 ile açılan dolar, seçim belirsizliği, S-400 konusu ve Merkez Bankası'nın azalan rezerviyle 5.80 üzerini görmüştü. Euro ise 6,56 TL'den değiştiriyor. Piyasalar seçimle ilgili gelişmeleri izlemeye devam ediyor

Dolar/TL, geçen hafta veri akışının zayıf olduğu haftada seçim sonuçları belirsizliği, S-400 gerilimi ve Merkez Bankası rezervlerindeki düşüş nedeniyle 5.68 ile başladığı haftada 5.80 üzerini görmüştü.

Bakan Albayrak'ın açıkladığı ekonomik reform paketi ve "G20 Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı" da piyasalar tarafından dikkatle izlendi.

Bu hafta ise piyasalarda yoğun bir veri gündemi var.

15 nisan sabahı dolar kuru yukarı yönlü başlayarak 5.79 üzerinde işlem görüyor. Euro ise 6.56'dan el değiştiriyor.

Piyasalar İstanbul seçimlerine dair gelişmeleri izlemeye devam ederken TÜİK, bugün aralık - ocak - şubat dönemine ait işsizlik rakamlarını, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise mart ayı bütçe verilerini açıklayacak. Bakan Albayrak'ın özellikle üzerinde durduğu bütçe disiplini nedeniyle bütçe verileri piyasaların odağında.

Bunun yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Washington'da Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Cumhurbaşkanlığı  Sözcüsü İbrahim Kalın ile birlikte DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi ile Amerikan-Türk Konseyi tarafından düzenlenen TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı'na da katılacak.

Hafta içerisinde açıklanacak bir başka veri ise büyüme için önemli olan sanayi üretimi verisi. Dünya genelinde de sanayi üretimi verileri ortaya çıkacak. Euro bölgesi enflasyon rakamlarına odaklanırken, ABD'de ise Çin ile başlayan ve Boeing nedeniyle Avrupa'ya da sıçrayan ticaret savaşlarının seyri için belirleyici olabilecek dış ticaret dengesi izlenecek veriler arasında.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2019 09:28

İLGİLİ HABERLER