Ekonomi
  • 19.3.2021 14:28

Dolar sert düştü

 Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar sert düşüş gösterdi! Dolar kuru düşüşünü sürdürecek mi?

Son dakika haberi: Dolar kuru, Fed'in faiz kararı öncesinde artan belirsizliğin etkisiyle 7.64 liraya seviyesine kadar yükseldi. Dolar, Fed Başkanı Jerome Powell’ın verdiği mesajlar sonrası 7.50 kritik seviyesinin altına çekildi. Kur, Merkez Bankası’nın (TCBM) faiz kararı sonrasında sert düşüş göstererek iki haftanın en düşük seviyesi olan 7.28 seviyesine kadar çekildi. Dolar/TL en son 2 Mart tarihinde 7.27 seviyesini görmüştü.Dolar kuru, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası yönünü aşağı çevirdi. Haftanın dördüncü işlem gününde Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edildi.

Dolar kuru ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Jerome Powell'ın açıklamalarıyla gevşedi. Piyasalar için Mart ayının en önemli haftasının ilk kararı geldi. Fed, Açık Piyasa Komitesi toplantısı (FMOC) gerçekleşti. Toplantının ardından Fed, faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz değişmeyerek, %0,00 - %0,25 aralığında sabit kaldı.

POWELL'IN GÜVERCİN DURUŞUYLA DOLAR KURUNDA YÖN AŞAĞI DÖNDÜ

Fed'in faiz kararı öncesinde artan belirsizliğin etkisiyle 7.64 lira seviyesine kadar yükselen dolar kuru, kararın ardından gevşeme hareketleri sergiledi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla kur, 7.49 seviyesine kadar çekildi. Dolar kuru, dün gün içi en yüksek 7.64 lira seviyesini test ederken, en düşük ise 7.48 lirayı gördü.

DOLAR KURU YENİ GÜNE 7.50 KRİTİK SEVİYESİNİN ALTINDA BAŞLADI

Merkez Bankası'nın faiz kararının geleceği yeni güne ise dolar kuru 7.49 seviyesinden giriş yaparken, en yüksek 7.56 lirayı test etti. En düşük ise 7.28 lirayı gördü.

Merkez Bankası faiz kararı belli oldu! TCMB'den kritik mesajlar

Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı için toplandı. TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK) Mart 2021 toplantısı Naci Ağbal başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu. TCMB, politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çekti.

Dolar kuru Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında sert düşerek 7.28 liraya kadar çekildi. Bu seviye son iki haftanın en düşük seviyesi olarak dikkat çekerken, kur en son 2 Mart tarihinde 7.2702 seviyesini görmüştü.

Bugün yurt içinde gözler Merkez Bankası'nda (TCMB) oldu. Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonucu faiz kararı saat tam 14:00'de duyurdu. Merkez Bankası faiz karar metninde enflasyon hedefleme stratejisi doğrultusunda para politikasında sıkı duruşa dikkat çekti.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON HEDEFLEME STRATEJİSİ DOĞRULTUSUNDA KARAR VERDİ

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, daha önceki yaptığı açıklamalarda her fırsatta yüzde 5 enflasyon hedefinin altını çizerek, 'Gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya gideriz' mesajı vermişti.

ÖNDEN YÜKLEMELİ FAİZ ARTIRIMI GELDİ

Merkez Bankası'nın Mart 2021 faiz karar metninde sıkı duruşa dikkat çekerek, fiyatlama davranışları ve orta vadeli enflasyon görünümü üzerinde oluşan yukarı yönlü riskleri vurgulayarak, önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verdiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2021 14:40

İLGİLİ HABERLER