Ekonomi
  • 8.9.2021 12:29

Dolar yönünü tekrar yukarı çevirdi

Geçen hafta 8,26'ya kadar gerileyen dolar/TL kuru, bugün 8,47'yi gördü. Yurt dışında ABD Merkez Bankası (Fed), yurt içinde TCMB'nin adımları takip ediliyor.

Dolar/TL’de, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tahvil alımlarını azaltma kararını erteleyeceği beklentisiyle birkaç gündür değer kaybeden doların toparlanmasına paralel olarak dün yükseldiği 8.35’in üzerinde güne başladı.

Yatırımcılar bugün yön için küresel piyasaları ve Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında yapacağı konuşmayı izliyordu.

Kavcıoğlu’nun konuşması sonrasında kur, 8,47’yi gördü.

GEÇEN HAFTA 8,26’YA KADAR GERİLEMİŞTİ

Dolar/TL geçen hafta 11 Mayıs’tan beri ilk kez 8.2620 seviyesine kadar gerilese de enflasyonun Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizinin üzerine çıkması sonrası bu düşüş kalıcı olmadı.

Yurtiçinde enflasyon ve para politikasına ilişkin endişeler TL üzerinde yukarı yönlü baskı yaratırken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tahvil alımlarını ne zaman ve ne hızda azaltmaya başlayacağına ilişkin beklentiler dolara ve dolayısıyla Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine yön veriyor.

Güncellenme Tarihi : 8.9.2021 12:32

İLGİLİ HABERLER