Ekonomi
  • 8.8.2018 14:21

Dolar/TL kuru, yeniden 5,30'u gördü

ABD ile yaptırım krizi sonrası 2 gün önce 5,4250 ile tarihi zirvesini gören Dolar/TL kuru, bugün % 1'in üzerinde artışla tekrar 5,30'u gördü, ardından 5,29 düzeyine geriledi.

Euro da %1'in üzerinde yükselerek 6.15'e çıktı.

Kur, dün sabah saatlerinde düşüşe geçmiş, ABD Başkanı Donald Trump'ın "İran'la iş yapan ABD'yle yapmayacak" açıklaması sonrası yeniden 5,30'u aşmıştı.

Enerji Bakanı Dönmez: İran'dan doğalgaz alımı devam edecek

ABD'in İran'a yaptırımlarının yürürlüğe girmesi sonrası A Haber'e konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin İran ile kontratları olduğunu, ilişkilerin de devam ettiğini açıkladı.

Dönmez, "Arz güvenliği bizim için önemli. İran ile çok eski yıllara dayanan ilişkimiz var. Doğalgaz ihracatımız da 2026 yılına kadar devam edecek. Yıllık yaklaşık 9,5 milyar metreküp civarında doğalgaz alıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "İran'la iş yapan ABD'yle yapamayacak" açıklamasına karşın Türkiye, yaptırımlara uymayacağını söylüyor.

Bu ambargo ABD’nin tek taraflı uyguladığı bir ambargo. Biz meşru bir ticaret yapıyoruz. Arz güvenliği açısından son derece önemli. Bir de komşuluk hukukumuz var. "

Bir heyetimiz şu anda Amerika'da. Bu yaptırımlar dahil olmak üzere bir seri konu hakkında müzakere yapılıyor. Ben ümitliyim, iyi bir netice çıkacağı kanaatindeyim."

Fatih DönmezEnerji Bakanı

 

grafik

grafik

grafikgrafikgrafik

 

Güncellenme Tarihi : 8.8.2018 14:31

İLGİLİ HABERLER