Spor
  • 28.8.2009 14:33

DOLL : ARDA İYİ AMA RIDVAN DİLMEN KADAR İYİ DEĞİL

Doğu Almanya Milli Takım forması ile Türkiye'ye karşı 2 kere mücadele eden Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, o güne dair anıları, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Turkcell Süper Lig, Arda Turan ve Rıdvan Dilmen hakkında DHA mikrofonuna özel ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Doğu Almanya forması altında Türkiye'ye karşı 2-0, İstanbul'da ise 3-1'lik skorlarla mağlup oldukları günleri hatırlatarak konuşmasına başlayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, ''Doğu Almanya takımında iken Türkiye ile yaptığımız maçı hatırlamak bile istemiyorum. 3-1'lik skorla İstanbul'dan ayrılmıştık. Sanki bir cadı kazanının içerisindeydik ve orada maç yapmış gibi hissettik kendimizi. Orada hatırladığım tek şey Rıdvan adında bir oyuncuydu. Bir tane atmış bir tane de asist yapmıştı. O günü asla unutamıyorum. Daha sonra Doğu ve Batı'nın birleşmesinin ardından daha farklı bir Almanya Milli Takımı izledik.'' dedi ve ardından şunları söledi:

''Doğu ile batının birleşmesinden sonra yükselmiş kalitede futbol sergilenen bir ülke seyrettik Almanya anlamında, Tabiki bu bizim için de çok önemliydi. Tek vücut haline gelmiş bir ülke için oynamak bizim için onur ve gurur verici birşeydi. Dünya şampiyonaları ve Avrupa Şampiyonalarına bakacak olursak Almanya'nın hep üst düzey yerlerde karşılaşmayı bitirdiğini görüyorsunuz. En iyi futbolu oynamasak bile mücadeleci yapımızla istediğimiz yerlerde bitirebiliyoruz. Kaliteli futbolcuların gelmesiyle zaten kalitenin yükseldiğini de söyleyebiliriz.''

"FATİH TERİM, FUTBOLCULARINDAN İSTEDİĞİNİ ALABİLEN BİR TEKNİK ADAM..."

Milli takımımızın Euro 2008' de gösterdiği performans ve Fatih Terim'in futbol mantalitesinde değinen Thomas Doll, ''Böyle turnuvalarda takımın şansla ve tesadüfi bir yere gelebileceğini tahmin etmiyorum. Siz belki bir defa şansla kazanabilirsiniz ama bir dünya üçüncüsü yada avrupa üçüncüsü olmuş bir takıma şansla oraya geldi denilemez. Doksan artı ikilerde doksan artı üçlerde atılan gollerle kazanılan maçlar takımın kazanma hırsının, disiplininin olduğunu ve kalpten isteyerek oynandığını gösterir. Fatih Terim, bana göre takıma hem bir ağabey hem de bir baba gibi yaklaşıp takıma mesafe de bırakıp gerekli yerlerde agresif olup futbolculardan istediğini alabilen bir teknik adam. Bana göre milli takım için şu aşamada bulunabilecek en iyi teknik direktörlerden bir tanesi. Futbolculara kazanma mantalitesini ve hırsını aşılamış. Futbolcular onunla kazanıyorlar ve onunla kazanmak istiyorlar. Bu da çok iyi bir bulgu, bu anlamda sadece pozitif şeyler söyleyebiliriz.'' şeklinde konuştu.

FATİH TERİM MAÇLARDA TERLİYOR, ÇÜNKÜ...

Fatih Terim'in maç esnasında sırılsıklam terlediğini fakat bunun sıkıntıdan olmadığını vurgulayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Doll, ''Fatih Terim bana göre sahanın kenarında futbolu yüzde yüz yaşayan bir teknik adam. Bunu hal ve hareketlerinden izleyebilirsiniz. Bazı teknik adamlar yaşamak istediklerini içinde yaşarlar dışarı veremezler ama Fatih Terim bana göre futbolla ilgili bütün yaşadıklarını, hissettiklerini dışarı yansıtan bir teknik adam. Avrupa kupası maçlarında sizler de farkedip görmüşsünüzdür her maçta gömleği sırılsıklam olmuştur. Ben tahmin etmiyorum ki bütün millet arkasında olduğu için o terlemeyi yapmış olsun. Sıkıntıdan olduğunu tahmin etmiyorum. Bana göre maçı ve futbolu o anda yaşadığı için futbolcu arkadaşlarına çocuklarına güvendiği için en önemlisi bütün millete güvendiği için ve Türk Milleti'ni arkasında hissettiği için öyle terliyor. Böyle teknik adamlar günümüzde her zaman gelmiyorlar, bundan dolayı bu tür teknik adamlara her zaman sahip çıkmamız gerekiyor.'' dedi.

"ARDA İYİ BİR OYUNCU FAKAT BİR RIDVAN DİLMEN DEĞİL"

Türk Milli takımında göze çarpan futbolcu olarak Arda Turan'ın ismini söyleyen teknik direktör Doll, ''Hücum ve ofansif anlamda milli takımınızda çok yetenekli futbolcularınız var. Ama o açıdan bakılacak olursa milli takımda göz önünde olan ve bir üste çıkabilecek belki Arda Turan olabilir. Kendisinin şeytan olabileceğini söyleyemem. Arda ofansif orta sahada oynayan bir futbolcu, Rıdvan Dilmen ise daha fazla hücum hatlarında kendini gösteren bir futbolcuydu. Bu anlamda şeytan olup olmayacağını söyleyemem. Kötü işler yaptığından o şeytan değil sadece futbol anlamında iyi şeyler yaptığı için şeytan denir'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında kendi takımının performansına da değinen Doll, ''Futbolun ana kurallarından birtanesi fiziksel gücünüzden yola çıkarak belli başlı güzellikleri futbol adına yapabilmenizdir. Yani takımın fiziksel anlamda iyi olması sizin hem defansif hem de ofansif anlamda yapacaklarınızın bir temelidir. Ben hangi ülkede çalışırsam çalışayım bu fiziksel gücü her zaman takıma vermeye çalışırım. Ben maçın 60. dakikasında skorborda bakıp ne zaman maç bitecek veya 90. dakika gelse de maçı bitirsek diye düşünecek bir futbolcuyu barındırmak istemiyorum. Futbolcularımı o anlamda 90. dakikaya kadar mücadele edebilecek ve fiziksel gücü yüksek futbolcular durumuna getirmek istiyorum. Defansif anlamda bütünlüğümüz gayet güzel, ofansif anlamda da birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama bunun şu aşamada eksikliklerini yaşıyoruz. Umarım ilerleyen haftalarda bunların üstünde çalışıp daha iyi yerlere geleceğiz'' dedi.

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE BU LİGDE ÖN PLANDA"

Sezon sonunda Galatasaray ile Fenerbahçenin ilk iki sırayı paylaşmasının sürpriz olmayacağını dile getiren Thomas Doll konuşmasına şöyle devam etti:

"Turkcell Süper Lig, iki ayrı sınıfın bulunduğu bir topluluk gibi gözüküyor yani Galatasaray ile Fenerbahçeyi bir yana koyuyorsunuz ligin diğer takımlarını diğer tarafa koymak zorundasınız. Sivasspor ve Trabzonspor'un ligde bu sene neler yapabileceğini kestirmek biraz zor. Uluslararası arenada kendilerini gördüm. Bu anlamda ligde daha seyredemediğim için pek bir şey söyleyemem ama bu uzun maratonu lig sonuna kadar götürebileceklerini ve üst sıralarda kendilerine yer bulabileceklerini düşünmüyorum. Gençlerbirliğine bakılacak olursa bizim orta sıralarda bulunan ayağı yere basan bir takım olmamız ve son üç senede yaşanılan düşme korkularını bu sene yaşamaması adına gerçekçi bir şekilde bakmamız ve davranmamız gerekiyor. Tekrar dediğim gibi iki ayrı sınıfın bulunduğu bir ligde yaşıyorsunuz. Galatasaray ve Fenerbahçe konumlarıyla ve oynadıkları futbol ile ön plana geliyorlar. Bana göre bu sene ikisi aralarında şampiyonluğu paylaşacaklar" dedi.

"GOL YOLLARINDA SIKINTI ÇEKİYORUZ"

Takımda olan eksiklikler ve gol yollarında çekilen sıkıntıyı vurgulayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, ''Sizin de bildiğiniz üzere yaklaşık 11 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Ondan sonra defansif müdafa hattına bir oyuncu, orta saha hattına bir oyuncu aldık ki kendilerinden şu anda memnunuz. Fakat hücum hattındaki zaafımızın ne olduğunu sizler de gördünüz. Sinan'ın ufak bir ameliyat geçirip birkaç hafta sahalardan uzak kalması, Patıo'nun sakatlanıp dört beş hafta sahalardan uzak kalacak olması, Dıjıte'nin bütün hazırlık döneminde takımla beraber çalışamaması ve sakatlıklarından yakınması bizim hücum hattında Mustafa ile Kahe'ye kalmamıza yol açıyor. Tabi bu da bizim oradaki eksikliğimizi dile getiriyor. Bize gol garantisini verebilecek o yollarda etkili olabilecek bir oyuncunun gelmesi bize istediğimiz yerlere gitmemizde yardımcı olacaktır. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER