Gündem
  • 25.11.2016 00:18

Donald Trum Erdoğan'a bakın kimi tavsiye etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüşen ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın, ‘yakın arkadaşı’ olarak nitelendirdiği Doğan Medya'nın eski yöneticisi Mehmet Ali Yalçındağ için “Sizin büyük bir hayranınız” ifadelerini kullanması, Doğan Holding’e verilen bir koruma olarak yorumlandı.

Huffington Post’tan Paul Blumenthal’in haberine göre Trump, Erdoğan’a Aydın Doğan’ın damatı ve Doğan Medya Grubu'nun eski yöneticisi Mehmet Ali Yalçındağ’ın övgülerini iletti. Trump’ın iş anlamında yakın ilişkiler içerisinde olduğu Yalçındağ’ı başka bir devlet adamıyla yaptığı görüşmede övmesi, ABD’nin 45. Başkanı’nın devlet işlerini sahibi olduğu şirketin çıkarına kullanması olarak yorumlandı. Yalçındağ’ın Trump’tan gelen övgülerden ‘büyük bir kazanç’ sağlayacağına dikkat çeken Blumenthal, “Şirketin hisse değerinin Trump’ın zaferinden sonra yükselmesinin bir sebebi var” dedi. Haberde, Yalçındağ’ın 8 Kasım’daki seçim gecesinde de Trump’ın zafer kutlamalarına katıldığı hatırlatıldı.

'TÜRKİYE HÜKÜMETİ ONLARIN PEŞİNDEN GİDERKEN İKİ KEZ DÜŞÜNECEK'

Doğan Medya Grubu’ya Erdoğan yönetimi arasında son yıllarda yaşanan gerilimi hatırlatan Blumenthal, Wilson Merkezi’nin Ortadoğu programının direktörü Henri Barkey’in şu görüşlerine yer verdi:

“(Trump’ın övgüsü) onlara bir koruma kalkanı verecek. Trump onları savunacağından değil ama Türkiye hükümeti onların peşinden giderken iki kez düşünecek, çünkü ABD başkanı onları destekliyor. Ayrıca, Erdoğan Trump’ın Barack Obama dönemindeki bazı politikaları değiştirebileceğine inanıyor. Özellikle Suriye ve İran konusunda. O yüzden de Trump’ı üzecek ya da kızdıracak bir şey yapmayacaktır.”

Haberde, Doğan Medya Grubu’nun başkanlığından, hükümetle sansür konusunda işbirliği yaptığına dair ortaya çıkan e-postaların ardından ayrılan Yalçındağ’ın, Trump’la AK Parti hükümeti arasında bir köprü olduğu ifade edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 25.11.2016 00:20

İLGİLİ HABERLER