Dünya
  • 29.4.2022 21:30

Donald Trump böyle geri döndü!

Donald Trump geri döndü! Twitter'dan men edilmişti, yeni haberi bu kareyle duyurdu

21 Ocak Amerika Birleşik Devletleri Kongre Binası olaylarının ardından Twitter'a girişi yasaklanan eski ABD Başkanı Donald Trump'tan yaklaşık 1 yılın ardından yeni bir hamle geldi. Hamlesini "Geri döndüm" diye paylaştığı kareyle takipçilerine duyuran Trump, yıllar önce yaptığı bir gafa da gönderme yaptı.

Donald Trump geri döndü! Twitter’dan men edilmişti, yeni haberi bu kareyle duyurdu

75 yaşındaki eski ABD Başkanı Donald Trump, bir yıldan fazla süredir bulunmadığı sosyal medyaya geri döndü. Twitter'a alternatif olan Truth Social ismindeki sosyal paylaşım sitesinden paylaşım yapan Trump, kendi fotoğrafını paylaştığı bir tweete "Geri döndüm" yazdı.

Trump, Florida West Palm Beach'ten koyduğu yeşil kroket çimindeki görütüsüne #COVEFE notunu da düştü. Bu notuyla Trump, 2017'deki gafına atıf yaptı.

Trump 2017 yılında gece yarısı "Sürekli olumsuz basın covfefe'sine rağmen' diye bir tweet atmıştı. Tweet dakikalar içinde popüler olmuştu. Trump ise bu tweeti 6 saat sonra silerek kasıtlı olarak bunu yapmış gibi bir hava vermişti.Öte yandan Trump'un 'covfefe' yerine ne demek istediği bilinmiyor. Sosyal medya kullanıcıları onun İngilizce 'coverage' olarak yazılan 'kapsam' kelimesini yazmak istediğini düşünmüştü.Twitter , Trump destekçilerinin gerçekleştirdiği Ocak 2021'deki Beyaz Saray saldırılarının ardından Donald Trump'ın Twitter hesabını kalıcı olarak askıya almıştı.

Birkaç gün önce Twitter hakkında konuşan Trump ise bu yeni platformun haberini vererek "Hayır, Elon Musk'ı severim, ancak Twitter'a geri dönmeyeceğim. Bu hafta içinde Truth Social'da olacağım" demişti.

Güncellenme Tarihi : 29.4.2022 21:31

İLGİLİ HABERLER