Dünya
  • 31.10.2016 17:04

Donald Trump Clinton ile puan farkını kapattı

ABD'de seçime sayılı günler kala Trump rakibi Clinton’la arasındaki puan farkını 1’e indirdi.

ABD’de 8 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesi son anket sonucu açıklandı.

Washington Post ve ABC News tarafından yaptırılan anket sonuçlarına göre, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın bir puan önünde.

FARK YÜZDE 1

Bu göre oy dağılımı şu şekilde;

Demokrat Parti adayı Clinton: Yüzde 46

Cumhuriyetçi Parti adayı Trump: Yüzde 45

Liberteryen Parti adayı Gary Johnson: Yüzde 4

Yeşil Parti adayı Jill Stein: Yüzde 2

OY ORANLARI ÇOK YAKIN

Cumartesi günü açıklanan bir başka anket sonucuna göre de seçmenlerin yüzde 47’si Clinton’a, yüzde 45’i ise Trump’a oy vereceğini belirtmişti.

Seçmenlerden sadece Clinton’la Trump arasında bir seçim yapması istendiğinde ise iki isim arasındaki oy dağılımı, Clinton lehine yüzde 49’a yüzde 46 olmuştu.

FBI SORUŞTURMASI SEÇMENLERDEN YÜZDE 60’ININ KARARINI DEĞİŞTİRMEDİ

Bu arada ankete katılanların büyük bölümü FBI’ın Clinton hakkında açtığı ikinci soruşturmanın oy tercihlerini değiştirmediğini belirtti.

Her 10 katılımcıdan 6’sı bu konunun oyunda değişikliğe neden olmayacağını kaydederken, her 10 katılımcıdan 3’ü ise Clinton’a destek vermekten vazgeçtiklerini vurguladı.Soruşturma nedeniyle Clinton’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 2 oldu.

Ankete göre, soruşturmanın Cumhuriyetçiler cephesindeki etkisi ise daha belirgin. Soruşturmanın, Clinton’a daha az destek vermelerini sağladığını belirtenlerin yüzde 68’i kendini Cumhuriyetçi ya da Cumhuriyetçilere yakın olarak tanımladı.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2016 17:11

İLGİLİ HABERLER