Gündem
  • 27.6.2022 13:11

Donanma Komutanlığındaki FETÖ'cülerin cezası belli oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin dosyaları ayrılan 13'ü firari 19 sanığa ilişkin davada, tutuksuz yargılanan 3 sanık 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırıldı, 3 sanık beraat etti.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar B.D, N.B, İ.K, M.D, S.U. ve M.Ö. ile avukatları katıldı. Davaya Cumhurbaşkanlığı adına müdahil olan avukat Hilal Esra Uslu da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma savcısı, önceki mütalaasını yineleyerek, sanıkların "Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyesi olmak ve hürriyeti tehdit" suçlarından beraatine, 3 sanığın "Silahlı terör örgütüne üye olma suçu" gereğince cezalandırılmasına ve kovuşturma işlemleri tamamlanamayan diğer sanıklar hakkındaki evrakın ayrılmasına karar verilmesini talep etti.

Avukat Uslu da önceki beyanlarını tekrarla sanıkların cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti. İddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı söz verilen sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, beraatlerini, mahkeme heyetinin aksi kanaatte olması halinde lehe hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini istedi.

Önceki sözlü ve celse arasında sundukları yazılı savunmaları tekrar ettiklerini ifade eden sanık avukatları da müvekkilleri için beraat kararı verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuksuz 6 sanığın kamu davası açılan "Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyesi olmak ve hürriyeti tehdit" suçlarından beraatine, sanıklardan İ.K, M.D. ve M.Ö'nün "Silahlı terör örgütüne üye olma suçu" kapsamında 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Heyet ayrıca, haklarında yakalama emri çıkartılmış olmasına karşın yakalanamayan sanıklar Fetullah Gülen, Hamza Koç, Cihat Tezel, Güngör Korkmaz, Mahmut Salık, Hasan Altuntepe, Özkan Turhan, Mustafa Vasfi Yağcı, Ayhan Bay, Ersoy Aktaş, Güray Çerman, Levent Dündar ile Özkan Yıldırım hakkındaki kamu davası evrakının dosyadan ayrılmasına, firari sanıkların yakalanmaları ile ilgili işlemlere ve kalan tüm sanıklar haklarındaki tahkikatla ilgili kalan işlemlerine yeni belirlenecek esas sayılı dosya üzerinden devam edilmesine karar verdi.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2022 13:13

İLGİLİ HABERLER