Gündem
  • 18.3.2019 17:26

Doner olduktan sonra kanser teşhisi konan Öykü yaşamını yitirdi

İzmir'de lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için düzenlenen kampanya kapsamında gönüllü kök hücre bağışçısı olan ve bir süre sonra kendisine de aynı hastalık tanısı konulan, dün tedavi görgüdü hastanede yaşamını yitiren 21 yaşındaki Nazlı Çiçek Gezginer, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Nazlı Çiçek Gezginer

Acılı baba Ziya Gezginer, 'Vasiyeti yoktu, zaten kendisi donör olmak için gitmişti. Umut olun insanlara. Hayat bir gün, yaşadığınız tek gün. Bizim için hayat 17 Mart tarihinde bitti. Çiçeğim için bitti' dedi.

Nazlı Çiçek Gezginer toprağa verildi

İzmir’de lösemi teşhisiyle ilik bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya donör olduktan 39 gün sonra lösemi teşhisi konulan 21 yaşındaki Nazlı Çiçek Gezginer son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Baba Ziya Gezginer, "O donör olmak için gitmişti. Böyle bırakmayacağız. Ablası da donör uyarsa o da verecek, annesi de donör uyarsa o da verecek, ben de uyarsa vereceğim. Kime uyarsa, vermeyen bu yoldan dönen namerttir” dedi.

İHA'nın haberine göre; tüm Türkiye’nin uygun ilik bulunması için seferber olduğu Öykü Arin Yazıcı’ya donör olan Nazlı Çiçek Gezginer’e, donör olduktan 39 gün sonra lösemi teşhisi konulmuştu. Hastaneye kulak ve boğaz ağrısı ile ateş şikayetleri ile giden genç kız, doğum günü olan 27 Şubat'ta kemoterapi tedavisi görmeye başlamıştı. Genç kıza ilik nakli yapılabilmesi için uygun donör aranırken genç kız tedavisinin sürdüğü Ege Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bölümünde bugün hayatını kaybetti.

Nazlı Çiçek Gezginer toprağa verildi

Nazlı Çiçek Gezginer toprağa verildi

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2019 17:31

İLGİLİ HABERLER