Gündem
  • 23.9.2020 13:10

Donmuş kalamalarda Koroavirüs bulundu, yiyenler hastaneye çağrıldı

Çin'de ithal kalamar ambalajında ​​koronavirüs bulundu

Fuyu kentindeki sağlık yetkilileri Pazar günü yaptığı açıklamada, Çin'in kuzeydoğu Jilin eyaletindeki yetkililerin ithal kalamar ambalajında ​​yeni koronavirüsü bulduklarını belirterek, satın almış olabilecek herkesi kendi kendilerine test yaptırmaya çağırdı.

Fuyu şehrinin sağlık ofisi Pazar günü resmi WeChat hesabında, paketlerden birinin şehre eyalet başkenti Changchun aracılığıyla ulaştığını söyledi.

Kalamar - Todarodes Pacificus | Eximany

24-31 Ağustos tarihleri ​​arasında yerel Sanjia Deda dondurulmuş deniz ürünleri toptancı dükkanından ithal kalamar satın alan ve yiyen insanlardan mahalle yetkililerine rapor vermelerini ve bir COVID testi istemelerini istedi.

Changchun COVID-19 önleme ofisi, kalamarın Hunchun şehrindeki bir şirket tarafından Rusya'dan ithal edildiğini ve eyalet başkentine getirildiğini söyledi.

Çin gümrüğü Cuma günü yaptığı açıklamada, dondurulmuş gıda ürünlerinin koronavirüs açısından pozitif test edilmesi halinde şirketlerden ithalatları bir hafta süreyle ve bir tedarikçinin ürünleri üçüncü kez veya daha fazla pozitif test ederse bir ay süreyle askıya alacaklar.

Çin, geçen yılın sonlarında Wuhan'da ortaya çıkan virüsle, Cumartesi günü sadece 10 yeni COVID-19 vakası ile çok az enfeksiyon bildirdi. En son vakaların Çin'e başka yerlerden giren insanlardan geldiğini söylüyor.

Ağustos ayında, iki Çin kentindeki yerel yetkililer ithal donmuş gıda kargolarında virüsün izlerini bulduklarını söylediler. Dünya Sağlık Örgütü daha sonra COVID-19'un gıda veya ambalaj yoluyla yayıldığına dair hiçbir kanıt görmediğini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2020 13:22

İLGİLİ HABERLER