Spor
  • 27.4.2017 01:28

Dortmund, Allianz Arena'da turladı

Almanya Kupası Yarı Final maçında Borussia Dortmund, Bayern Münih'i deplasmanda 3-2 yenerek finale yükseldi. Thomas Tuchel'in öğrencileri finalde Eintracht Frankfurt'un rakibi oldu.

Bundesliga'da iki maçtır berabere kalan, bu iki maç arasında da Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e elenen Bayern Münih, Almanya Kupası yarı finalinde de Borussia Dortmund'a kendi seyircisi önünde yenilerek elendi.

Dortmund 19. dakikada Marco Reus ile öne geçerken, Bayern'in iki stoperi Javi Martinez ve Mats Hummels'in 28 ve 41'de attığı gollerle ev sahibi ekip soyunma odasına 2-1 önde girdi. 69. dakikada Pierre Aubameyang skora dengeyi getirirken, bundan 5 dakika sonra genç kanat Ousmane Dembeleceza sahası içerisindeki şık çalımının ardından yaptığı etkileyici vuruşla maçın skorunu belirledi: 2-3

Bu sonuçla finale yükselen Borussia Dortmund, 27 Mayıs'ta Eintracht Frankfurt ile kupayı kazanmak için sahaya çıkacak. 2012 finalinde Dortmund'a kaybettiikten sonra bu kupada hiç maç kaybetmeyen Bayern Münih, bu sonuçla 27 maçlık galibiyet serisini de sonlandırdı.

Güncellenme Tarihi : 27.4.2017 01:29

İLGİLİ HABERLER