Gündem
  • 5.7.2020 10:43

Dostluktan zorbaya Davutoğlu'nun Erdoğan dönüşümü

Geçenlerde, "Benim ağzımdan Cumhurbaşkanımız hakkında tek kelime kötü söz çıkmaz" diyen Davutoğlu, dün Erdoğan'ı adeta topa tuttu. Tutmakla kalmadı Erdoğan için zorba dedi.
İşte Davutoğlu'ndaki bu değişim Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın gözünden kaçmadı.
Ahmet Hakan şöyle yazdı

E hani zihninden bile geçirmeyecektin Ahmet Davutoğlu?

Ahmet Davutoğlu, başbakanlık görevini bırakırken şunları söylemişti:
Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak”.

Bu sözleri duyduğumda...

“Breh! Breh! Breh” demiştim.

Ardından da eklemiştim:

“Adama bak ya! Makamını bırakırken bile çok büyük bir sadakat yemini ediyor. Vay vay vay! Aziz falan mı bu adam? Nefsini ayaklar altına almak olur da bu kadar mı olur?”

*

Fakat heyhat!

*

Bırak ağzını, bırak dilini... Zihnini bile “Erdoğan aleyhinde” çalıştırmayacağına dair büyük ama çok büyük söz veren Ahmet Davutoğlu, dün partisinin toplantısında Erdoğan’a öyle bir verdi veriştirdi ki...

Kemal Kılıçdaroğlu bile bu kadar verip veriştirmemiştir.

*

Erdoğan’ı zorbalıkla, baskıyla, gaddarlıkla Şehir Üniversitesi’ni kapatmakla suçladı. Erdoğan’ı hedef tahtasına koydu. En sonunda da tam üç kez “Erdoğan’a boyun eğmeyeceğiz” diye ortalığı inletti.

*

“Zihnimden bile Erdoğan aleyhine tek bir şey geçirmeyeceğim” diye söz vermiş olan Ahmet Davutoğlu’nun...

Boyun eğmeyeceğine dair verdiği söze kim inanır?

*

Hayır, hayır, hayır.

Kadir İnanır esprisinin hiç sırası değil.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ
 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Esenyurt Olağan Kongresi'nde halka seslendi. Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla kapatılmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı.

“Türkiye'yi yönetenlerin iktidarda kalmanın dışında başka bir gündemleri bulunmamaktadır” diyen Davutoğlu, “Çarşamba günü, bir gece yarısı kararıyla, Türkiye'nin en kaliteli eğitim kurumlarından birinin, Şehir Üniversitesi'nin kapısına kilit vurdular, 28 Şubat'ta yerlerde sürüklenenlerin, hapislere girenlerin, okullardan atılanların kurdukları bir üniversite bizzat Tayyip Erdoğan tarafından zorbalıkla kapatıldı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, eleştirilerini şu ifadelerle sürdürdü:

* Bu zalimliği, gaddarlığı, vicdansızlığı niye yaptılar biliyor musunuz? Bu kirli karara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta muhafazakar-dindar kesimler olmak üzere bütün topluma şu mesajı vermeye çalışıyor: Ya boyun eğeceksiniz ya da tasfiye olacaksınız.

* İktidar ve 28 Şubatçı ortaklarının Türkiye'si adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve zorbalığın olduğu bir Türkiye'dir. Herkes kendilerine biat etsin istiyorlar. Farklı bir düşünce serdedilmesine, farklı bir görüş bildirilmesine tahammülleri yok.

* Farklı bir düşünceniz, görüşünüz, bağımsız bir yapınız varsa tehdit görülürsünüz ve cezalandırılırsınız. Peki kardeşlerim, sizlerin huzurunda bir kez daha soruyorum: Siyasi rekabetin de bir ahlakı ve namusu yok mu?

* Sizi kötülük yapmaktan alıkoyacak hiçbir değeriniz kalmadı mı? İktidarınızı korumak için her şeyi mubah mı görmeye başladınız?

* AK Parti'ye gönül vermiş kardeşlerimin bu yaşananlar karşısında içlerinin kan ağladığını biliyorum. Binlercesinin çocuklarının okuduğu Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasını Cumhurbaşkanı en başta onlara açıklayamaz.

Güncellenme Tarihi : 6.7.2020 01:23

İLGİLİ HABERLER