Gündem
  • 30.11.2007 09:23

DP'DE CİNDORUK FORMÜLÜ GÜNDEMDE

AYDIN HASAN Ankara


DP lideri Mehmet Ağar, merkez sağın duayen isimlerinden eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a, olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olması ve "misyonun ağabeyi" olarak parti içinde bütünleşmeyi sağlaması önerisinde bulundu. Ağar'ın, seçimden sonra Ayvalık'taki yazlığında ziyaret ederek öneride bulunduğu Cindoruk, 74 yaşında oluşunu gerekçe göstererek olumlu yanıt vermedi.
Eski DP İstanbul İl Başkanı Mete Kalyoncu'nun girişimiyle, Ağar ile Cindoruk, önceki gün İstanbul'da buluştu. Borsa Lokantası'ndaki yemekte Ağar, Cindoruk'a şunları söyledi:
"Ben seçim gecesi istifa ettim. Dönüş nedenim teşkilatın çağrısıdır. İl başkanları bana 'Dön, olağanüstü kongre kararı al' çağrısında bulundu. Kongre kararını aldık. Bu defa da, il başkanları, kurucular kurulu ve GİK üyeleri, 'Parti eriyor. Bu kararı iptal et' diye geldiler. Olağanüstü kongreyi iptal ettim. Şimdi de bazıları 'Sen bırak' diyor.
Tamam ben bırakacağım ama partiyi ayakta tutarak bırakacağım. Parti erime sürecine girdi. Önereceğim en doğru isim Cindoruk'tur. Cindoruk, tabanın istediği isimdir."
Ağar, 4 Aralık'ta yapılacak GİK'te, olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklayarak, genel başkanlık için Cindoruk ismi üzerinde uzlaşma sağlanması önerisinde bulunacak.
Cindoruk, Milliyet'e, kurumsal çağrı yapılması ve aday olmaya karar vermesi durumunda genel başkanlığı mayıs ayındaki olağan kongereye kadar üstleneceğini söyledi.

MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER