Gündem
  • 20.5.2006 14:40

DSP GENEL BAŞKANI SEZER, ECEVİT'İN SON DURUMUNU AÇIKLADI

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, doktorlarının verdiği bilgiye göre, GATA'da tedavi gören eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in durumunda ''olumsuzluğa doğru en ufak bir gelişmenin '' bulunmadığını bildirdi.
    
Zeki Sezer, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün yapılan detaylı testlerin sonucuna göre Ecevit'in sağlığının iyiye gittiğini söyledi. Sezer, ''Sayın Ecevit'in doktorlarının verdiği bilgiye göre sağlık durumunda olumsuzluğa doğru en ufak bir gelişme yok. Bugün detaylı yapılan testlerden de bu sonucun ortaya çıktığı doktorlar tarafından ifade edildi. Bu, gerçekten sevindirici bir gelişme'' dedi.
    
Bazı yayın organlarında Ecevit'in komada olduğunun yazıldığını ifade eden Zeki Sezer, şöyle konuştu:
    
''Doktorlar bu durumu 'koma' olarak değil uyutulma olarak değerlendiriyorlar. İkisinin farklı durumlar olduğunu açıklıkla söylüyorlar. Bu uyutmanın nedeni, vücutta yenileşmenin daha kolay sağlanması. O nedenle 'koma durumunda' demek doğru bir değerlendirme değil. Ayrıca bu olumsuz gelişmelerin olmaması son derecede sevindirici.''
   
DSP Genel Başkanı Sezer, bir gazetecinin Rahşan Ecevit'in sağlık durumunu sorması üzerine, ''Rahşan Hanım son derecede iyi, sağlıklı ve metin. Biraz önce Sayın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de ziyaret ederek kendisiyle görüştü. O da hastanede sayın Ecevit'in olumlu gelişmelerini izliyor'' karşılığını verdi.
   
Bir başka gazetecinin Ecevit'in uyutulma süresinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin sorusunu da Sezer, ''Bu 48 saat bir uyutma süreci olarak değerlendiriliyor. Ama, o 48 saatin sonunda bir değerlendirme yapılarak uyandırmak ya da bir süre daha uyutma halinin yararlı olacağını o değerlendirmede belirlemek mümkün olabilir diye düşünülüyor'' diye yanıtladı.
    
Sezer, doktorların yarın sabahtan itibaren yeni tıbbi değerlendirmelerin yapılacağını ifade ettiklerini söyledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:20

İLGİLİ HABERLER