Gündem
  • 28.6.2008 16:14

DSP GENEL BAŞKANI SEZER, "RAHŞAN ECEVİT'LE İPLERİ KOPARDIĞI" İDDİALARINA NE DEDİ?

HÜSEYİN KAR
MERSİN - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Rahşan Ecevit ile aralarında bazı görüş ayrılıkları olabileceğini belirterek, "Rahşan Ecevit bizim büyüğümüz. Biz işimizi en iyi şekilde yapıyoruz, yapacağız. Öyle istifa falan söz konusu değil" dedi.
Bir dizi programa katılmak üzere Mersin'e gelen DSP Lideri Sezer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Rahşan Ecevit ile aralarında bazı görüş ayrılıkları olabileceğini ifade eden Sezer, "Öyle dinildiği gibi 'ipler koptu' diye bir şey yok. Partilerde zaman zaman farklı görüşler olabilir. Rahşan Ecevit ile benim farklı düşündüğümüz konular var. Ama biz DSP'nin Türkiye'nin her alanda güvencesi olduğu bilinciyle yoğun, kararlı ve inançlı bir
çalışma içindeyiz. DSP 2002'de bölündü, başımıza AK Parti derdi geldi. Şimdi belli ki, bazılarının DSP ile olan hesabı bitmiş değil. Rahşan Ecevit bizim büyüğümüz ama biz işimizi iyi yaparız. Rahşan Ecevit ya da başkalarıyla farklı düşüncelerimiz olabilir, bu doğaldır. Ama öyle istifa falan söz konusu değil. Ben 10 binlerce arkadaşımla 4 yıldır Türkiye'yi adım adım dolaşarak çalışıyorum. Onların hiçbirine haksızlık etme hakkım yok. Şu anda en hızlı yükselen, toplumla buluşan ve bu 2 kutupta Türkiye'yi
geren siyaset anlayışından çıkartacak olarak görülen DSP'nin büyümesine kimse engel olamayacak. Bazı tartışmalar olur, o tartışmaların sonuçlanacağı yer kurultaylardır" diye konuştu.
Kurultayda Rahşan Ecevit'in bir başka adayı destekleyeceği iddialarını da yanıtlayan Sezer, "Kurultaylar, demokratik yarışın noktalandığı ortamlardır. Kurultayda aday olanlar çıkabilir. Nitekim ben 6 aday içinden çok yüksek bir oy farkı ile seçildim. Demokrasilerde aday olma hakkı vardır. Yaptığımız görev hizmet yarışıdır, bu yarışta seçilme yarışı da olacaktır. 'Ben daha iyi yaparım' diyen çıkacaktır, ona da partililer ve vatandaşlar karar verecektir" şeklinde konuştu.
Sezer, yerel seçimlerde herhangi bir sol parti ile koalisyon kurulup kurulmayacağı yönündeki bir soruya ise, "Biz DSP olarak yerel seçimlerden başlamak üzere çok büyük başarılar elde edeceğiz. Bunun şimdiden katılımlarla kanıtlanmaya başladığını söyleyebiliriz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Yerel seçimlerin yıldızı DSP olacak. Başka partilerle işbirliği olup olmayacağını son aşamada düşünmek gerekir. Bir koalisyon olacak olursa o DSP'de gerçekleşecek" yanıtını verdi.
AK Parti'nin kapatılmasına yönelik davayı da değerlendiren Sezer, "Biz DSP olarak partilerin kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliğini yapan bir partiyiz. Partilerin kapatılmasından mutluluk duymayız, Türkiye'nin bugün bu noktaya gelmesinden de mutlu değiliz. Ama hiçbirimizin de suç işleme özgürlüğü yok. AK Parti kapatılır mı kapatılmaz mı? Ona mahkeme karar verecek. Mahkemeyi yönlendirmeye, etkilemeye dönük demeçleri de doğru bulmuyoruz. Ama sonuçta mahkeme ne karar verirse versin o karara uymak
zorundayız. Kapatılırsa ne olur? Herhalde yeni bir parti kurulur. Siyaset yoluna devam eder. Bunu bir gerginliğin aracı olarak kullanmamak gerekir. Sayın Başbakan ve AK Parti yöneticileri olgun ve Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda davranabilmelidir" dedi.
Sezer, CHP'nin para harcamadaki usulsüzlük iddialarını da partilerin her alanda çok hassas olması gerektiğini belirterek değerlendirdi.
DSP Lideri Sezer, daha sonra beraberinde Adana Milletvekili Mustafa Vural ve parti yöneticileriyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. Sezer, buradaki ziyaretinde kısa süre önce hayatını kaybeden MTSO eski Başkanı Kadri Şaman için başsağlığı dileklerinde bulunurken, MTSO Başkanlığı'na seçilen Şerafettin Aşut'a yeni görevinde başarı diledi. Sezer, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik açıdan büyük sıkıntı içinde olduğunu belirterek, "Bunu görmezden gelirsek, hiçbir
sıkıntı yokmuş gibi davranırsak, sorunlara çözüm bulmamız mümkün olmaz. Ekonomide bugün gelinen nokta işsizliğin yükseldiği, üretimin düştüğü bir süreçtir. Hem sanayide hem tarımda ne yazık ki yeterli üretim artışını sağlayabilmiş değiliz. Sadece borçlanarak, sadece ithalata yüklenerek gerçekleştirilecek büyümenin suni bir büyüme olacağını düşünüyoruz. Öyleyse öne alınması gereken ekonomide üretimdir. Üretim ekonomisini mutlaka ama mutlaka hayata geçirmek gerekiyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER