Gündem
  • 25.10.2008 00:07

DSP'DEN KARAYALÇIN AÇIKLAMASI: 'DOĞACAK ÇOCUK ÖLMÜŞTÜR!..'

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olmasıyla birlikte solun oylarının toparlanmayacağını belirterek, "Doğacak çocuk ölmüştür" dedi.
Partisinin Balıkesir İl Örgütü'nü ziyaret eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, parti binasında İl Başkanı Ahmet Aydoğdu ve partili yöneticilerle bir basın toplantısı düzenledi. Hükümeti eleştiren Macit, ülkenin kötü yönetildiğini ileri sürdü. Dünyadaki küresel krizin Türkiye'de zaten kötü olan ekonomiye bir kılıf olarak uydurulmasının söz konusu edilebileceğini savunan Macit, son bir yıllık süreçte dış ticaret açığının 73 milyar 400 milyon küsur dolar olduğunu, bunun ekonominin ne durumda olduğunu gösterdiğini kaydetti. Birçok fabrikanın kapatıldığını söyleyen Macit, bunlardan birinin de DSP Bursa İl Başkanı'nın fabrikası olduğunu, il başkanının yağ fabrikasını kapatma kararı aldığını, bu sebeple de üzüntü duyduklarını açıkladı. Ülkede üretimin önünün kapatıldığını öne süren Macit, "Bugün gelinen nokta ekonominin iflasıdır, üretime şaşı bakan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bozuk düzenin, bozuk ekonominin faturası da vatandaşımıza çıkarılıyor" dedi.
"CHP İLE İTTİFAK YOK"
DSP Genel Başkan Yardımcısı Macit, bir soru üzerine partisinin kesinlikle CHP ile seçim ittifakı yapmayacağını ifade etti. "Biz üzüm yemek istiyoruz, bağcıyı dövmek değil" diyen Macit, "Biz solun iktidar olmasını istiyoruz. 22 Temmuz seçimleri gösterdi ki yapılan işbirliği başarılı olmadı. DSP olarak biz seçimlere girmemiştik. Ancak, bu yerel seçimlerde halkımızı seçeneksiz bırakmayacağız. Bizim Türkiye'nin sorunlarının çözümüne, Türkiye sevdasına talip olmayanlarla işimiz yok. Seçimlere DSP olarak tek başımıza katılacağız. Ankara'da hiçbir dönem CHP'ye oy vermeyecek kesim var, DSP'ye, SHP'ye oy vermeyecek kesimler var. Murat Karayalçın solun ortak adayı olarak bağımsız aday olarak ortaya çıksaydı biz DSP olarak destekleriz. Ama, CHP'nin başkan adayı olarak çıkmasıyla çocuk doğmadan ölmüş oldu" diye konuştu.
DSP İl Başkanı Ahmet Aydoğdu da, yerel seçimlerde Balıkesir'de son derece iddialı olduklarını, ilçelerde ve merkezde belediye başkanlıkları için çok sayıda aday adayı bulunduğunu kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:01

İLGİLİ HABERLER