Gündem
  • 1.10.2008 14:19

DSP'Lİ İÇLİ: İKTİDAR REJİM BUNALIMINA CESARET VERMESİN

ANKARA -      İçli, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, demokrasiyi sağlamlaştırmak, daha sağlam ekonomik ve sosyal temellere kavuşturmak için Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Milletvekilliği suçluları koruyan bir zırh değildir. TBMM suçluların kaçtığı bir sığınak olmamalıdır. Bu yüzden milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalıdır'' dedi.
     Tayfun İçli, yargının bağımsız ve tarafsız olması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğinden, hükümetin temsilcileri olan Adalet Bakanı ile müsteşarının çıkarılması; Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulunun Adalet Bakanlığı vesayetinden kurtarılarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna bağlı olarak çalışması gerektiğini savundu.
     Anayasada demokratik olmayan hükümlerin temizlenmesi ve evrensel yeni kavramların Anayasaya yerleştirilmesinin önemine işaret eden İçli, Anayasada açıkça güvence altına alınmış olmasına karşın, birçok temel hak ve hürriyetin yoğun biçimde ihlal edildiği bir dönemden geçildiğini savundu.
     İçli, vatandaşların davaları açılmadan, ne ile suçlandıklarını bilmeksizin çok uzun süre tutuklu olarak kalmalarının Anayasa ihlali olduğunu ifade ederek, ''Önce suçlu icat edip sonra kanıt uydurmak hukuk devletinde değil, diktatörlüklerde olur'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER