Asayiş
  • 17.12.2006 00:00

DTP GURUBU ŞANLIURFA'YI KARIŞTIRDI

FERHAT ÖZER - AHMET BAĞIŞ
ŞANLIURFA  - Diyarbakır'dan yola çıkan Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyeti, yapılan görüşmeler sonucunda Şanılurfa'ya girdi. Şanlıurfa'ya 15 otobüslük konvoy ile giren gruptan bazıları, terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.


Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi konukevi önünde toplanan DTP'li grup, Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğuk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin bulunduğu grubun Şanlıurfa'ya girişlerine izin verilmemesi üzerine bir süre oturma eylemi yapmıştı.

Daha sonra yapılan görüşmeler sonunda grubun kent merkezine girmelerine izin verildi. 15 otobüste bulunan yaklaşık 600 kişi, geniş güvenlik önlemi altında kent merkezine gördi. Çevik Kuvvet polisi, kent girişlerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Şanlıurfa'nın ilçelerinden gelen DTP'li başka bir grup ise gelecek heyeti Şanlıurfa otogarında bekledi. Ellerinde beyaz bayraklar ve DTP bayrakları taşıyan grup, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.
Daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, otogarda toplanan gruba Türkçe ve Kürtçe hitap etti.

Baydemir, kalıcı barış için Ankara'ya yürüdüklerini belirterek, "Ülkemizde başta Kürt sorunu olmak üzere hiç bir sorun ve şiddet olmamalıdır. Tek bir gencimiz artık yaşamını yitirmemelidir. Ne asker, ne polis, ne korucu, ne de dağdaki kardeşimiz hayatını yitirmemelidir. İşte bunun için Ankara'ya gidiyoruz. Meclis başkanı ile görüşmeyi azuluyoruz" dedi.


Yapılan basın açıklamasının adından grup, olaysız bir şekilde otobüslere binerek Ankara'ya doğru hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:29

İLGİLİ HABERLER