Gündem
  • 23.3.2008 17:02

DTP’Lİ KAPLAN, ERDOĞAN’A BÖYLE SESLENDİ: 'BU NEVRUZ ATEŞİ SENİ DE YAKAR'

Ankara’da Nevruz geniş katılımla Abdi İpekçi Parkı’nda kutlanıyor. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Nevruz kutlamasındaki konuşmasında Nevruzun resmi tatil olması isteğini dile getirdi. Kaplan, ayrıca Başbakan Erdoğan’a da seslenerek, “Erdoğan bu Nevruz ateşi seni de yakar” dedi.

Ankara'daki Nevruz kutlamalarında konuşan DTP'li Kaplan, Nevruz'un Ortadoğu halklarının 8 bin yıldır kutladıkları bir bayram olduğunu ifade etti. Nevruz için toplananlara “Nevruz bayramı resmi tatil olsun mu?” sorusunu yönelten Kaplan'ın bu sorusuna alandan büyük bir katılımla evet yanıtı verildi.

Kaplan, DTP Grup başkan Vekili Ahmet Türk’ün İçişleri Bakanı ile görüşerek bu isteği kendisine bildirdiğini söyledi. Kaplan “Resmi bayram olsa acıları yaşamayız. Türkiye’nin tüm illerinde Nevruz bayramı kutlanıyor. Bir tek Hakkari, Siirt, Van ve Batman’da valiler kutlamalara izin vermedi. Biz Nevruzun bayram havası içinde kutlanmasını istiyoruz; ama buraların valileri izin vermiyor. Hakkari, Van, Siirt ve Batman’ın valileri AKP’nin partizan il başkanı gibi iş görüyorlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’ı istediğini hatırlatan Kaplan, “Dün Diyarbakır’da toplanan 100 binler Erdoğan’a ‘Al sana’ dedi. Erdoğan ‘Batman’ı Şırnak’ı da istiyorum’ dedi. Dün Şırnak ve Batman’da toplanan 100 binler de burnu bile kanamadan şarkı ve türkülerle Nevruzu kutladı” diye konuştu. DTP Milletvekili Kaplan, "Kürt halkının" para, kömür ya da un istemediğini ifade ederek, “Kürt halkı sadece barış ve özgürlük istiyor” dedi. Kaplan, Siirt’te bir emniyet müdürünün DTP Milletvekilinin elini sıkmadığını hatırlatarak İçişleri Bakanı’nın vali ve emniyet müdürünü görevden alması gerektiğini söyledi. Kaplan, “Erdoğan bu Nevruz ateşi seni de yakar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın DTP ile görüşmeyi kabul etmediğini anımsatan Kaplan, “Terörist demeyi kabul etmediğimizi söyledi. Sizin terörist dedikleriniz kendi diliyle kutlama yapmayı isteyenlerdir. Özgürce şarkı söylemek isteyenlerdir. Sizin terörist dediğiniz eşitlik, özgürlük, kardeşlik isteyenlerdir” diye konuştu.

Kaplan, AKP iktidarının insanlığa yakışmayan uygulamaları olduğunu ifade ederek, “83 yaşındaki birisinin evine özel timlerle baskın yaparak alamazsın. Sıfır tolerans dediğin bu mudur? diye konuştu. Kaplan, ekonomik krizin yaklaştığına işaret ederek 2001 yılında yaşanan krizin ise emekçilere ödettirildiğini söyledi. Kaplan, “Bu krizi de siz emekçilere
ödetecek” dedi. Konuşmaların ardından dan sonra Cevahir Kaplan eşliğinde şarkılar söylenmeye başlandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:54

İLGİLİ HABERLER