Gündem
  • 30.3.2009 13:18

DTP’Lİ TÜRK : "EMANET OYLARI GERİ ALDIK"

Ahmet Türk : 29 Mart yerel seçimler sonrası yine bir aradayız. Herşeyden önce halkımıza, gençlik grubumuza ve bize sunduğu desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kürt sorunu barışçıl demokrasi içinde yeni bir fırsat ortaya çıkmıştır. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı çıkış ile Türkiye yeni bir eşiğe geldi. AK Parti'ye halkımız gereken dersi vermiştir. 22 Temmuz seçimlerinden sonra bu oyların emanet oylar olduğunu ifade etmiştim. Kürt seçiminin çözümü konusunda halkımız bir hayal kırıklığı yaşamıştır ve bu oyları geri almıştır. AK Parti'nin yoksullaştırdığı halkımızı sadaka politikası ile yaşama geçirmeye çalışmıştır. Bu politikanın iflas ettiğini de göstermektedir. Valilikler yardımlar dağıtarak AK Parti'nin seçimi kazanmasına yardımcı olmuştur. Kamu yöneticileri AK Parti hükümetinin değil halkın yardımcıları olmalıdır.

Kamu yöneticilerini hiçbir parti gözetmeden halka hizmete çağırıyoruz. Yine seçim süreci bo,unca Muş, Mardin, Ağrı merkezlerinde yoğun şiddetlerle karşılaştık. Mardin'de bazı okullarda yetkililer dışarı çıkartılmış ve sandıklar açılmıştır. Kars Tuzluca'da seçimi kazanmamıza rağmen ortaya farklı bir tablo konuldu. Tüm bu yaşananlara karşı halkımız sandıkta iktidara gereken dersi vermiştir. Muş, Ağrı, Bingöl'de halkımız gereken desteği vermiştir. Mardin Muş Ağrı'da il genelinde birinci parti olmamız bunun göstergesidir. Bir önceki 56 olan sayımız 98'e yükselmiştir. Bu halkımızın başarısıdır. Halkımız barış özgürlük için sunduğu bu katkıdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Urfa'nın dışında bütün illerde halkımız iradesini bizden yana kullanmıştır. Orada asker ve polislerin kullandığı oy halkın iradesini değiştirmiştir. Güvenlik güçlerinin AK Parti'yi destekleyerek ortaya konan oylar halkın iradesini değiştirmiştir. Karşımızda bir siyasi parti yoktu açıkça İlin valileri emniyet müdürleri güvenlik görevlileri adeta bir partinin temsilcisi gibi hareket etmişlerdir. Sandıkların sayımı sırasında müşahidlerimiz sandık görevlilerimiz polis gücüyle uzaklaştırılmış silahlı polisler baskın uygulamıştır. Seçimlere gölge düşürülmüştür. YSK'nın kararları açık ve ortadadır. Sayım esnasında hiçbir güvenlik kuvveti içeri giremez. Artık seçim sonuçları Kürt sorununun kürtsüz ve kürt siyasetçileri ile oturmadan çözülemeyecek. Barış için burdayız DTP'den kimse korkmasın. Ben yine tekrar halkımıza arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bütün amaçlarının halka hizmet olacağı inancıyla saygılarımı sunuyorum.

Düşüşlerin iki sebebi var bir ekonomik politika, ikincisi ise kürt sorunu ile ilgili bir siyasal çalışmanın içerisinde olmamasıdır. Bu iki sebep AK Parti'nin 7-8 puan gerilemesine sebep olmuştur.

Bu kimlik siyaseti değil. Türkiye'de bunu anlamakta zorlanıyoruz. Yanlış yapanlar düşer. Ortadaki tablo ortada duruyor çok açık bir şekilde. Teşekkürler sağolun.

Ayrıntılar az sonra...

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER