Gündem
  • 9.10.2008 00:09

DTP, OPERASYON BÖLGESİNE YÜRÜYÜŞÜ İPTAL ETTİ!.

GÜNEYDOĞU'da güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonların durdurulması amacıyla ‘Canlı kalkan’ olarak bölgeye, yarın bir yürüyüş yapmayı planlayan DTP, Diyarbakır’daki polis aracına yapılan saldırıdan sonra programını iptal etti.
Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye’den çıkarılışının yıldönümü olan 9 Ekim günü gerçekleşecek olan yürüyüşün, Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırının ardından dün Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde 1 uzman çavuşun şehit edilmesi ve bu akşam saatlerinde Diyarbakır kent merkezinde polis aracına yönelik yapılan saldırıdan sonra iptal edildiği bildirildi. Yürüyüşün iptal edilmesiyle ilgili yarın DTP Diyarbakır İl binasında bir basın toplantısı düzenlenecek.
DTP İl Başkanı Nejdet Atalay ile DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak bugün Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüşerek yürüyüş için gerekli iznin ve kolaylığın kendilerine sağlanmasını istemişti. Vali Mutlu ise, DTP’lilere, Aktütün ve Dicle İlçesi'nde meydana gelen olayları örnek gösterip bölgenin gergin günlerden geçtiğini belirterek bu yürüyüşü iptal etmelerini istemiş, Ancak DTP’liler yürüyüş yapmakta ısrarlı olduklarını belirtmişti. Bu akşam saatlerinde polis aracına da yapılan saldırıdan sonra DTP Diyarbakır il teşkilatının da toplantı yaparak yarınki yürüyüşün iptal edilmesi yönünde karar aldığı bildirildi.
DTP’liler yarın operasyonların yoğun yaşandığı Diyarbakır’ın Lice ile Bingöl’ün Genç İlçesi arasında kalan Bırkleyn mağaraları bölgesinde canlı kalkan olarak 1 gece kalıp dönmeyi planlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:36

İLGİLİ HABERLER