Gündem
  • 31.8.2009 11:18

DTP YÜRÜYÜŞÜ PKK GÖSTERİSİNE DÖNDÜ

DTP tarafından organize edilen yürüyüşte hedef Cumhurbaşkanı, Başbakan ve muhalefet partileri oldu. Yurtsever Demokratik Gençlik (YDG) ve DTP tarafından organize edilen yürüyüş Atatürk mahallesinde bulunan Dumlupınar İlköğretim Okulu önünde başladı.

Ellerinde meşalelerle yürüyen ve yüzlerinde maske bulunan grup sık sık terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attılar. "PKK halktır halk burada", "Sayın Öcalan", "Erdoğan şaşırma bizi dağa kaçırma" gibi slogan attılar. Yürüyüş sırasında yine çocuklar kullanılarak ön sıralarda yer aldı. Terörist başı Abdullah Öcalan ve sözde PKK bayrağı taşıyan grup, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde DTP ilçe binasına kadar yürüdü.

İlçe binası önünde grup adına bir konuşma yapan YDG basın sözcüsü Abdullah Koç, demokratik açılım da dahil olmak üzere Başbakanı, Cumhurbaşkanını ve muhalefet partilerini eleştirdi. Koç, "Bizler her zaman demokratik süreçlere destek olduk. Şimdi de böyle bir açılım var. Ama bu açılımda muhatap belli değil. Bizler muhatap olarak Abdullah Öcalan'ın alınmasını istiyoruz. Ama görüyoruz ki, Başbakan muhalefetin zihniyetine yakın davranıyor. Bu da AK Parti'nin açılımda samimi olmadığını gösterir" dedi.

Demokratik açılımın yanlışlıkları olduğunu da söyleyen Koç, "Ne olursa olsun Kürt halkının tek muhatabı vardır. O da Abdullah Öcalan'dır" diye konuştu. PKK'nın uzun zamandır silahları susturduğunu kaydeden Koç, buna karşılık askeri operasyonların olduğunu söyledi. Barıştan ve demokrasiden yana olduklarını belirten Koç, Öcalan'ın yol haritasının kabul edilip sorunun çözülmesi gerektiğini söyleyerek açıklamasını tamamladı.

Grup daha sonra terörist başı Öcalan ve PKK terör örgütü adına sloganlar attılar. Kısa bir süre slogan atan kalabalık DTP ilçe başkanı Adnan Etli'nin uyarıları ile olaysız bir şekilde dağıldı.

RAMAZAN SAYAN -ŞANLIURFA

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER