Gündem
  • 29.9.2008 11:43

DTP'DEN ASKERİ KIZDIRACAK ÇIKIŞ

DTP’nin parlamentoya girdiği 22 Temmuz seçimlerinden bu yana, TBMM’de düzenlenen etkinlikleri boykot eden TSK’nın, 1 Ekim’de yapılacak yeni yasama yılı törenlerini de katılmayacak.

Askerin kararlı tavrı DTP’yi öfkelendirdi. Partileri üzerinden yapılan tartışmayı değerlendiren DTP yöneticisi Bengi Yıldız, Meclis’te askerlere ayrılan locayı kastederek, “Zaten gelip tepemizde durmalarına gerek yok” diye konuştu.

İLLAKİ GELSİNLER DENEMEZ

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın tavrı ile başlayan “boykot”, yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile de devam edince DTP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları için “İllaki gelsinler diye bir anlayış içinde olunmaması lazım” dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın açış konuşmasıyla başlayacak olan yeni yasama yılı için yapılacak özel oturumda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir konuşma yapacak. Genel Kurul Salonu’nun, başkanlık kürsüsüne göre sol üst bölümde bulunan localar ise Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına ayrılıyor. Ancak askerlere ayrılan bölümdeki koltuklar, 22 Temmuz seçimlerinden bu yana olduğu gibi 1 Ekim’de yine boş kalacak.

DTP’li Bengi Yıldız da, askerlere ayrılan locanın Genel Kurul Salonu’nu yukarıdan gören konumunu hatırlatarak “Oraya gelip de tepemizde durmalarına gerek yok. Ordu kademesinin Meclis açılışına gelmemesi, TBMM üzerinde askeri vesayetin etkisinin olmadığını göstermesi bakımından da önemli” yorumunu yaptı.

O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL

Ordu kademesine ilişkin “Bizler birileri gibi onları kutsamıyoruz” diyen DTP’li Yıldız, “Onlar da devletin memurları. TBMM’nin açılışına gelip gelmemeleri önemli değil. YÖK Başkanı’nın, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın Meclis açılışına gelmemesi gibi bir şey” diye konuştu.

(AKŞAM)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER