Gündem
  • 21.10.2008 12:38

DTP'DEN ŞOK EDEN AÇIKLAMA

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve partililer Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenliyor. İşte Ahmet Türk'ün yaptığı açıklamadan satırbaşları:
- Kürtler direniyor ve kimliğine sahip çıkıyor. 1980 askeri darbesi hem Kürt halkı için hem de Türkiye için soykırıma neden oldu. PKK bu ortamda doğdu ve büyüdü bu bir gerçektir.
- Türkiye demokratikleşecek inancı arttı ancak Kürt sorununu çözme konusundaki iradesizlik değişmedi. Sıra Kürtlere gelince demokrasi lafları raflara kalktı. Yine imha ve inkar politikaları devam etti. Bunun sonucunda da sava devam etti. Kürtler linç ve benzeri politikalarla sindirilmeye çalışılıyor.
- Bugün Türkiye’de kavramlar tanımını kaybetti. Ölümden ve öldürmekten bahsetmek idealize ediliyor.
- Bugün bizi burada toplayan neden PKK lideri sayın Öcalan’a uygulanan fiziksel şiddettir
- 2006’da zehirlenerek yavaş yavaş öldürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı.
- 2008’de bu kez saçları zorla kazıtıldı. Halk uyardı ve bugün yine fiziksel şiddet arttı.
- Abdullah Öcalan’a geliştirilen her türlü hareket Kürt halkına ve onuruna yöneliktir.
- Sayın Abdullah Öcalan’a yapılan bu uygulamalar gayri hukuki ve insanidir.
- Başbakan protestoları yaşayarak Diyarbakır’a geldi. Cayır cayır yanan Kürt coğrafyasının sorunlarını görmezden geldi. Özgürlüklerin ve hakların ortadan kaldırılması en büyük hatadır.
- Kürt soru siyasi bir sorundur. Çözümü de ancak siyasetle olur. Milletvekillerini ve belediyelerini kazanırsam DTP’yi bölgeden silerim anlayışı Kürtlerin ne kadar aşağılandığının göstergesidir.
- Kürtler 80 yıldır yapılanlar nedeniyle PKK lideri Öcalan’a yapılanlara güvenmiyor. Şiddet dilinden vazgeçilmelidir. İmralı’ya DTP’nin de dahil olduğu bir heyet gönderilmelidir. İmralı’daki tecrit kaldırılmalıdır.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER