Gündem
  • 17.8.2009 00:00

DTP'Lİ BAŞKAN HADDİNİ AŞTI: SİZE KÜRDİSTAN'DAN SESLENİYORUM!

BELEDİYE İş Sendikası Mardin Şubesi olağan kongresinde, belediye çalışanlarının sorunlarından çok Kürt sorunu tartışıldı. Kongrede katılan Mardin’in Nusaybin İlçesi'nin DTP'li Belediye Başkanı Ayşe Gök konuşmasında “Size Kürdistan’dan sesleniyorum” ifadesini kullandı.


Mardin Yay Grand Otel’de yapılan Belediye İş Mardin Şube Kongresi'ne, Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Derik Belediye Başkanı Çağla Demirel, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gök ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.


Divan başkanlığına seçilen sendikanın örgütlenme genel sekreteri Ali Çelenk yaptığı konuşmada, Türkiye’nin halen 12 Eylül Anayasasının yarattığı acıları çektiğini söyledi.

Sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Ali Çelenk, “Türkye sivil anayasaya kavuşmadığı sürece bize yapılan zulüm ve sendikallaşma önündeki takozu kaldırmak mümkün olmayacak. Yıllardır Güneydoğu bölgesindeki kirli savaşın da sona ermesi mümkün olmayacak. Ülkemizde Kürt sorunu vardır bu sorunu kim çözerse bizde sendika olarak onlarlayız, onları destekleyeceğiz. Artık Edirneli, Eskişehirli, Diyarbakırlı, Şırnaklı, Yozgatlı analar hepsi de bizim analarımızdır. Birbirimizi öldürerek değil birbirimizi kucaklama zamanıdır” dedi.


Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nun belediye hizmetleri ve aksayan sorunlarla ilgili konuşmasından sonra söz alan Nusaybin Belediye Başkanı DTP'li Ayşe Gök ise “Sizlere Kürdistandan sesleniyorum. Burası Kürdistan. Ben bir kadın belediye başkanı olarak konuşuyorum. Çok sorunlarımız vardır. Küçük yaşta kızlarımız evlendiriliyor, kadınlarımız işkence görüyor, töre diye öldürülüyor. Bu sorunların üzerine cesaretle gidilmesi gerekir” dedi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Mardin Belediye İş Şube Başkanlığı’na Memduh Öztürk'ün listesi oy çokluğu ile seçildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER