Asayiş
  • 10.10.2008 13:07

DTP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN YAKININA UYUŞTURUCU GÖZALTISI

DTP milletvekili Pervin Buldan'ın kaynı İsmet Buldan'ın oğlu Adnan Buldan uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı.
Bahçelievler'de bir apartman dairesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayında yangın çıktı. Yangına müdahele eden itfaiyenin söndürme ve soğutma çalışmaları sırasında evde arama yapan polis 5 kilo 400 gram eroin buldu. Polis, evde ayrıca av tüfeği fişeği atar bir tabanca bir kuru sıkı tabanca, bir sahte pasaport ele geçirdi. Ev sahibi olduğu öğrenilen Adnan Buldan yangının ardından kaçtı. Narkotik polisi evin eroin imalathanesi olarak kullanıldığını da tespit ederek soruşturma başlattı.Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı kaçarak izini kaybettiren Adnan Buldan hakkında arama kararı çıkarttı. Polis 1 yıldır aranan Adnan Buldan'ın izine dün rastladı. Diyarbakır-İstanbul uçağına bindiğini belirleyen polis Atatürk Havalimanı'nda bekleyişe geçti. Uçağının inişinin ardından havalimanından çıkış yapmak isteyen Adnan Buldan narkotik polisi tarafından gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Adnan Buldan polisteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen Buldan görüntü alan basın mensuplarına küfür ederek ve tekme atarak tepki gösterdi. Buldan'ın polise mukavemet etmek suçundan da aranmasının bulunduğu öğrenildi.
Pervin Buldan'ın öldürülen eşi Savaş Buldan'ın kardeşi Nihat Buldan da 2008 Ocak ayında 90 kilogram eroin ile ilgili gözaltına alınmıştı. Buldan'ın Ataköy'deki eroin pazarlığına Pervin Buldan'a ait TBMM kartlı özel araçla gittiği iddia edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:32

İLGİLİ HABERLER