Asayiş
  • 25.9.2011 12:36

DTP'Lİ SADAK'TAN PKK'YA İSYAN!. ÖZRÜN NEYE YARAR?

Saldırı sonrası PKK'nın yaptığı, "Özür dileriz.Polis sandık ama kızlar çıktı.Yanlışlıkla oldu" açıklamasına BDP'nin Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tepki gösterdi.Sadak, "sizin özrünüz ailelerinin acısını dindirmiyor"dedi.
PKK’NIN dört genç kadını öldürmesine BDP’den en sert tepkiyi Siirt Belediye Başkanı Sadak verdi.
PKK’nın Siirt’te düzenlediği saldırıda dört genç kadının yaşamlarını yitirmelerine BDP çevrelerinden en sert tepkiyi Belediye Başkanı Selim Sadak gösterdi. Sadak, olayın ardından “Yanlışlıkla vurduk. Özür dileriz” açıklaması yapan PKK’ya “Özür dilemek erdemdir, kabul. Ama bu ailelerin acısını hafifletmiyor ki. O kızlarımızın tek suçu özgürce dışarıda yemek yemek istemeleriydi” dedi. Sadak, PKK’nın ve devletin silahları susturmasını, BDP’nin meclise dönmesini ve KCK operasyonlarına son verilmesini istedi.

Taraf’a konuşan Selim Sadak, son zamanlarda yaşanan olayların yürekleri dağladığını vurguladı. Asker, PKK'lı, polis hiç kimsenin ölmemesi için yıllardır mücadele ettiklerini belirten Sadak sivil ölümlerinin ise acıyı kat kat arttırdığını söyledi. Siirt’te dört kadının yaşamını yitirdiği olaya dikkat çeken Sadak şunları söyledi: “PKK bu olayın ardından kısa sürede açıklama yapıp özür diledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:44

İLGİLİ HABERLER