Gündem
  • 30.5.2006 14:14

DTP'Lİ TÜRK KUZEY IRAK'TA NE KONUŞTU?

SADIK KAHRAMAN
KERKÜK - Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen kanlı Danıştay saldırısıyla ilgili en suskun parti başkanı olarak dikkat çeken Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Ahmet Türk, suskunluğunu Kuzey Irak'ta bozdu.
Irak'ın kuzeyinde yaklaşık 4 gündür partisinin yetkilileriyle birlikte bir dizi temaslarda bulunan Türk, Kerkük'te İHA'nın sorularını yanıtladı. Kanlı saldırıyı, "demokrasiye engel olmak isteyen karanlık unsurların provokasyonu" olarak niteleyen Türk, "Öncelikle bu saldırının laik-antilaik tartışması olmadığı ortaya çıktı. Yani olayın perde arkasındaki unsurun şeriatçı, dinci kesime mensup olmadığı belli. Ancak bunun arkasında kimler var, bunu araştırmak lazım. Bize göre bu saldırı, Türkiye'deki değişime engel olmak isteyen belli kesimlerin provokasyonudur" dedi.
Bazı 'statükocu' güçlerin yeniden ortaya çıktığını da vurgulayan Türk, "Saldırının asıl amacı, içinde bulunduğumuz süreci provake etmeye yönelik statükocu güçlerin demokratikleşmeye ve değişime engel olmayı amaçlayan bir oyunudur. Bu oyuna müsaade edilmemeli. Türkiye bunun benzerlerini çok gördü" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER