Gündem
  • 31.5.2006 16:40

DTP'LİLER KUZEY IRAK'TA PKK'NIN PARTİSİYLE NEYİ GÖRÜŞTÜ?

Kuzey Irak'ta bulunan DTP Eş Genel Başkaı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi Genel Başkanı Dr. Faik Gulpi ile Erbil'de görüştü.
 
Gulpi, DTP heyetinin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, "Kürdistan'da son yıllarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler ışığında önemli kazanımlar elde edilebilir. Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği halkın beklentilerine cevap olamıyor" dedi.
 
DTP Eş Genel Başkanı Ahmet Türk ise, 'Irak'ın kuzeyinde yaşanan gelişmeleri olumlu bulduklarını, burada yaşananların diğer parçadaki Kürtler için de önem taşıdığını' söyledi.
 
DTP'li Türk ve Tuğluk, 25 mayısta Irak'ın kuzeyine gitmişti. Heyet, Süleymaniye kentindeki Sosyalist Enternasyonal Toplantısı'na katılmıştı.
 
Zana, Talabani ve Barzani ile görüşmüştü
 
Eski DEP millervekili ve DTP'nin kurucularından Leyla Zana geçtiğimiz nisan ayında Kuzey Irak’a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Zana temasları kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani ile görüşmüştü.
 
29 nisanda Talabani ile Süleymaniye'de biraraya gelen Zana, bölgedeki  gözlemlerini Talabani’ye anlatırken, “buradaki Kürtler özgürlük ve demokrasi içerisinde yaşıyorlar” demişti.
Zana, Barzani ile de 26 nisanda Selahaddin kasabasında görüşmüştü. Barzani, bu görüşme sırasında PKK'yı kastederek "herkes anladı ki, savaşla ve silahla bir yere varılmıyor" demişti.
 
Leyla Zana ise, Türkiye'nin olası bir sınır ötesi operasyonundan duyduğu endişeyi dile getirmişti.
 
Kürdistan Demokrat Partisi, Leyla Zana'nın Kuzey Irak ziyaretinin, Zana'nın talebi üzerine gerçekleştiğini açıklamıştı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER