Asayiş
  • 28.4.2013 00:06

Düğün dönüşü feci kaza: 1 ölü, 8 yaralı

ADANA'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kadın öldü, 8 kişi yaralandı.Kaza, akşam saatlerinde merkez Çukurova İlçesi'nin Topaklar Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 01 DS 053 plakalı otomobil, 23 yaşındaki Umutcan Nazik'in kullandığı 01 NM 745 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile yanında bulunan kadın araç içinde sıkıştı. Hafif ticari araçta bulunan 7 kişi hafif şekilde yaralanırken, sürücü Umutcan Nazik, şans eseri kazayı yara almadan atlattı. Yoldan geçen ve kazayı gören vatandaşlar yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Otomobilin sürücüsünü sıkıştığı yerden çıkarılırken, yaralılar için olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi istendi.

Vatandaşlar tarafından yaralılara ilk müdahale yapıldı. Kazayı görüp yardıma gelenler, otomobilin sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtardı. Daha sonra olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Kimliği henüz bilinmeyen otomobil sürücüsü ile Çatalan Köyü'ndeki yakınlarını ziyaretten döndükleri belirlenen hafif ticari araçtaki Sultan, Lütfiye, Nuri, Mehmet Ali, Ayşe, Fatma ve Ümit Nazik ambulanslara taşındı. Yaralılardan sağlık durumları ağır olan 4 kişi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı, 2'si Toki Numune Eğitim ve Araştırma, biri ise Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı.

Otomobilin aşırı süratli ve kontrolsüz şekilde hareket ettiğini ileri süren görgü tanıkları, 'Otomobili deli gibi kullanıyordu. Önce karşı yönden gelen bir otomobile çarpar gibi oldu, onun sürücüsü son anda kurtardı. Bu sırada savrulup, hafif ticari araca önden vurdu' iddiasında bulundular. Otomobilde sıkışan ve kimliği belirlenemeyen kadının cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER