Asayiş
  • 17.8.2009 11:30

DÜĞÜNDE ÖNCE HALAY ÇEKİLDİ, SONRA YUMRUKLAR KONUŞTU

SONER KAN
MERSİN - Mersin'de bir düğünde kız ve erkek tarafı arasında çıkan kavgada 2'si kadın 13 kişi yaralandı. Kavgaya karışan 15 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam 23.00 sularında merkez ilçe Yenişehir'deki Macit Özcan Spor Kompleksi'nde meydana geldi. Hayatlarını birleştirme kararı alan ve isimleri açıklanmayan bir çiftin düğün töreni renkli görüntülerle başladı. Omuz omuza halayların çekilip birbirinden hareketli dansların da yapıldığı düğünün ilerleyen saatlerinde kız ve erkek tarafı arasında alkolün de etkisiyle sözlü tartışma yaşandı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda masa ve sandalyeler havada uçuştu. Kırılan cam bardak
ve şişe parçalarıyla birbirine saldıran tarafları diğer davetliler ayırmaya çalıştı.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis, her iki tarafı da sakinleştirmekte güçlük çekti. Kavgayı ayırmak için biber gazı kullanmak zorunda kalan polisler, kız ve erkek tarafını ayrı noktaya çekerek, sakinleştirmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Taraflar, yaklaşık yarım saatlik bir uğraşının ardından güçlükle yatıştırılırken, çıkan olaylarda Serpil D. (54), Halil D. (20), Erhan D. (21), Leyla G. (36), Edip G. (37), Ahmet G. (50), Hüseyin G. (22), Mustafa G. (25) ve Tahsin G. (65) yaralandı.
Olay yerine çağrılan ambulanslarla Mersin Devlet Hastanesi ile Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kavgaya ilgili olarak 15 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER