Gündem
  • 30.6.2010 11:06

DÜNYA AİLE ÖRGÜTÜ'NDEN ERDOĞAN'A 3 ÇOCUK ÖDÜLÜ...

Dünya Aile Örgütü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2010 yılı "Dünya Aile Ödülü" verdi.

BM'de düzenlenen ödül töreninde Dünya Aile Örgütü'nün Başkanı Dr. Deisi Kusztra, Başbakan Erdoğan'a verilen ödülü, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan'a teslim etti.

Dr. Kusztra ödülü verirken yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'a "2010 Yılı Dünya Aile Ödülünü" "dünyanın tüm aileleri adına" verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'a aile meselelerine karşı gösterdiği hassasiyet ve liderliği dolayısıyla teşekkür eden Dr. Kustra, Başbakan Erdoğan'ın Dünya Aile Örgütü'nün İstanbul'da 4-7 tarihlerinde düzenlediği 5. Zirvesine de eşi ve kızıyla birlikte geldiğini hatırlattı.

Büyükelçi Apakan da Başbakan Erdoğan'ın adına bu ödülü almaktan onur duyduğunu belirterek Dr. Kustra'ya hitaben, "Sayın Başbakan ve ülkem için ifade etmiş olduğunuz güzel sözlere teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımızın aile kurumunun güçlendirilmesinde büyük gayretleri olmuştur, bu anlamda da uluslararası işbirliğine katkıda bulunmuşlardır" dedi.

Ödül törenine Çocuk ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da bir video mesaj gönderdi. Kavaf mesajında, Dünya Aile Örgütü'nün 5. zirvesinin geçen yılın sonunda Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da yapılmasından ve Türkiye'nin bu zirveye ev sahipliği yapmasından gurur duyduklarını belirtti. Zirveye 54 ülkeden 300 katılımcının geldiğini hatırlatan Kavaf, zirvenin ardından yayınlanan İstanbul Sonuç Bildirgesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi konularına odaklanıldığını vurguladı. Kavaf mesajının sonunda başarılı çalışmalarından dolayı Dr. Kusztra'yı ve diğer yetkilileri de tebrik etti.

BM'de düzenlenen ödül törenine Büyükelçi Apakan ile birlikte, AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Musa Acar ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:22

İLGİLİ HABERLER