Dünya
  • 22.11.2020 00:38

Dünya bu kareleri konuşuyor! Şoke eden görüntü

Açık tabut merasiminde naaşın öpüldüğü cenazeyi yönetti, koronavirüs kaptı. Üç hafta sonra yaşamını yitirdi, dünyayı dehşete düşüren görüntüler bir kez daha tekrarlandı.

Yeryüzünün üstüne bir yıl önce kabus gibi çöken koronavirüs salgınında günlük vaka sayıları 665 bine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Geride bıraktığımız haftada dünya çapında ölümler 10 bin barajını çoktan aştı, Cuma günü 11 bin 800 can kaybıyla bir başka korkunç rekor kayıtlara geçti.

Balkan ülkesi Sırbistan'dan Kasım ayı başında gelen görüntüler dünyayı dehşete düşürdü, fotoğrafları görenler gözlerine inanamadı.

Covid-19 teşhisi konulan Sırp Ortodoks Kilisesi'nden Piskopos Amfilohije, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Piskopos Amfilohije Radovic'in cenazesine koronavirüs salgınına rağmen binlerce insan katıldı, kalabalık hiçbir önleme aldırış etmedi.

Törende Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Karadağ'ın geçici Başbakanı Zdravko Krivokapic ve birçok siyasetçi de yer aldı.

Kilise içindeki açık tabut seramonisinde rahibe ve cemaatin Piskopos Amfilohije'nin yüzünü öptüğü fotoğraflar, dünyada deprem etkisi yarattı.

Koronavirüsten ölen Piskoposun naaşı açık bir şekilde halk arasında taşındı, kadraja girenlerin yalnızca birkaçının maske taktığı göze çarptı.

Uluslararası haber ajansları, cenaze töreninden onlarca fotoğrafı servis etti.

Cenaze törenini Sırp Ortodoks Kilisesi Rahibi Patrik İrinej yönetti, törenden birkaç gün sonra duyurulan haber gündeme bomba gibi düştü.

Koronavirüs salgınına inanmayan ve tedbirleri ciddiye almayan Patrik İrinej, hastaneye kaldrılmadan önce sürekli ayinler düzenliyordu.

Sırp yetkililer halka açık toplantıları yasaklanmasına rağmen söz konusu ayinlere binlerce kişi katıldı, Başpiskopos birçok kez polisin müdahalesiyle karşı karşıya geldi.

Töreni yöneten Sırp Ortodoks Kilisesi'nin 10 yıldır başındaki Patrik İrinej'e yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Sırp Ortodoks Kilisesi'nin açıklamasında, hastaneye kaldırılan Patrik İrinej'in sağlık durumunun mükemmel olduğu belirtildi.

Ancak aradan geçen üç haftada Patrik İrinej'in sağlık durumu giderek kötüleşti ve Cuma günü Karaburma Askeri Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, sosyal medya hesabından İrinej'in fotoğrafını paylaşarak, "Sizi tanımak benim için onurdu. Sizin gibiler asla gelmez" diye yazdı.

Hayatını kaybeden Patrik İrinej için bugün başkent Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da resmi bir tören düzenleniyor.

Archangel Michael (Başmelek Mikail) Kilisesi'ndeki törende Kasım ayı başındakine benzer görüntüler ortaya çıktı.

Açık tabut merasiminde bazı katılımcıların Patrik İrinej'in yüzünü öpmese de hayli yaklaştığı görüldü.

Sırbistan Ordusunun muhafız alayı ise Patrik İrinej'in tabutunu kiliseden çıkardı, uluslararası haber ajansları fotoğrafları servis etti.

Piskopos Amfilohije'nin cenazesinin aksine neyse ki bu kez Patrik İrinej'in tabutu kapalıydı ve üstünde Sırbistan bayrağı vardı.

Gerçek adı Miroslav Gavrilovic olan İrinej, Sırbistan'ın Cacak şehrinde 1930'da dünyaya geldi. Kosova'nın Prizren şehri ve Belgrad'daki Ortodoks okullarında eğitim alan Gavrilovic, 1959'da 'İrinej' kilise adını aldı.

Sırp Ortodoks Kilisesi bünyesinde farklı görevler üstlenen İrinej, 2010'da kilise konseyi tarafından patrik olarak seçildi.

Piskopos Irinej Gavrilovica ılımlı yaklaşımlarıyla tanınıyordu, radikal rakiplerinin arasından sıyrılıp Patrik seçilmişti.

Sırp Ortodoks Kilisesi’nin dünya genelinde 10 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. Kilisenin bir önceki patriği Pavle, Kosova’nın bağımsızlığına karşı görüşleriyle biliniyordu.

Balkanlarda hayli etkili olan Patrik İrinej, geçtiğimiz yıllarda Rusya lideri Vladimir Putin ile de görüşmüştü.

Güncellenme Tarihi : 21.11.2020 22:51

İLGİLİ HABERLER