Dünya
  • 15.1.2014 00:25

Dünya bu vahşeti konuşuyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde önceki gün yaşanan yamyamlık vahşeti tüm dünyayı şoke etti. Kendisine 'Mad Dog' (Çılgın Köpek) diyen 'yamyam' bir minibüste Müslüman'a benzediğini söylediği kişiyi zorla araçtan indirerek bıçakladı, yaktı ve sonunda ise uzuvlarını yedi... Başkent Bangui'de meydana gelen olay tüm dünyanın kanını dondurdu. Görgü tanıklarının olay anında cep telefonlarından çektikleri görüntüler ise internete düştü. Görüntülerde 'Çılgın Köpek' ve 20 kişilik saldırgan çete, adamı döverken, sürüklerken ve yerken görülüyor...

"KEMİKLERİ GÖRÜNENE KADAR YEDİM"

BBC'ye konuşan Çılgın Köpek lakaplı Ouandja Magloire duygusuzca verdiği röportajda "Üzerine benzin döktüm ve yaktım. Beyaz kemikleri çıkana kadar bacağını yedim" ifadelerini kullanıyor. Görgü tanıklarından Jean-Sylvestre Tchya vahşet anını, "saldırganlardan biri adamın kolunu tuttu ve yan taraftaki dükkandan bir ekmek aldı. Önce adamın kolunu sonra da ekmeği ısırıyordu. Sokaktaki insanlar korku içinde bağırıyor ve kusuyordu" sözleriyle anlatıyor. Başka bir tanık olan Alain Gbabobou da bir başka saldırganın mağdurun başını yanına aldığını ve "onunla ziyafet çekeceğini" söylediğini belirtti.

İNTİKAM İÇİN YAPTIM

Otobüsten çekilerek düşürülen ve yaklaşık 20 kişilik çete tarafından bıçaklanan, dövülen ve en sonunda da ateşe verilen adamın suçu ise Müslüman olması. 'Çılgın Köpek' BBC'ye verdiği ropörtajda saldırının, hamile olan eşi ve baldızının öldürülmesinin intikamı olduğunu söyledi. Görüntülerde vahşi yamyamın, otobüste gördüğü kurbanı topladığı 20 Hristiyan gençle birlikte, aracı zorla durdurduktan sonra adamı aşağı indirmesi ve darp etmesi görülüyor.

 

İŞTE O ŞOK GÖRÜNTÜLER

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:31

İLGİLİ HABERLER