Spor
  • 10.1.2014 19:13

Dünya Kupası’na Türk hakem

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg, Türkiye’nin Dünya Kupası’na hakem göndereceği müjdesini verdi. Bu, Türkiye için 40 yıl aradan sonra bir ilk anlamı taşıyor.

Uilenberg, Cüneyt Çakır’ın Dünya Kupası’nda maç yönetmeyi hak ettiğini söyledi.Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri, Antalya Belek’te Gloria Golf Resort Otel’de tamamlandı.

Türk sporunun seçkin isimleri ve gazetecilerin katıldığı seminerin öğleden sonraki oturumunda ‘Avrupa’da niye yokuz’ konusu işlendi. Ömer Faruk Ünal’ın yönettiği oturuma Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ile FIFA kokartlı hakemler, Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan katıldı.

MHK Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerin 90 dakikalık bir maçta acımasızca eleştirildiğini belirtti. Bu eleştirilerin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Alp, medyadan anlayış beklediklerini söyledi.

"BUNU HAK EDİYOR"

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg, futbol camiasının Türk hakemlerle gurur duyması gerektiğini ifade ederek, “Türk hakemler Avrupa’da çok iyi konuşuluyor. Umarım, 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası’nda da bir Türk hakem düdük çalar. En son 40 yıl önce Doğan Babacan görev yapmış. Sıra Cüneyt Çakır'a geldi. Çakır bunu hak ediyor” dedi.

Cüneyt Çakır da, hakemler için Türkiye’de yıkıcı eleştirilerin yapıldığını vurgulayarak, “Maalesef, spor kamuoyunda bizi ileriye götürecek eleştiriler yapılmıyor. Hatalarımızı görmek istiyoruz. Yapıcı eleştirileri önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:35

İLGİLİ HABERLER