Spor
  • 27.10.2012 12:38

Dünya şampiyonundan namus cinayeti!..

Dünya Boks Şampiyonluğu için gün sayan Hırvat boksör Ante Bilic, silahla adam öldürmekten hapse girdi.

Türk Boks Spor Kulübü EC Boksun sporcusu olarak ringe çıkan Bilic’in antrenörlüğünü de Türk antrenörler Bülent Başer ve Oktay Urkal yapıyordu.
Sporcunun antrenörü Bülent Başer olayın kendilerini şok ettiğini belirterek, ‘Biz yıllardan beri kendisini dünya şampiyonluğuna hazırlıyorduk. Geçtiğimiz dönem Avrupa Şampiyonluk kemerini almıştık. Önümüzdeki aylarda Amerika’da dünya şampiyonluğu için ringe çıkarmak için gün sayıyorduk. Bu doğrultuda antrenmanlarımız devam ettiriyorduk. Bu olay hiç iyi olmadı. Bir anlık gaflet ve sinirlerine hakim olamama bizim ümitlerimiz suya düşürürken kendisi de hapse girdi. Ante, sporcum olduğu için söylemiyorum ancak çok efendi ve centilmen bir kişiydi. Adam öldürmesi beni şoke etti. Kendisine bu güne kadar yapmış olduğumuz tüm yatırımlar ve emekler boşa gitti maalesef’ şeklinde konuştu.
ALYAZ, ‘BU BİR NAMUS CİNAYETİDİR’
Bülent Başer’in basın danışmanı Vedat Alyaz, basına yapmış olduğu açıklamada: “Dünya basınında maalesef olay hakkında bilgisi olmayan insanlar spekülasyonlar yapıyor. Ancak olayın aslı şöyle; Ante Bilic’in eşi Hırvatistan’da yaşıyordu ve hamileydi. Kendisini bir kişinin rahatsız ettiğini eşine bildirince boksörümüz ülkesine giderek bu kişiyi bir daha böyle bir şey yapmaması konusunda uyarmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde bu şahsın eşini rahatsız etmeye devam ettiği haberi gelince, Ante Bilic’de tekrar ülkesine gitti ve eşini rahatsız eden kişiyle yaşadığı tartışmanın sonucunda maalesef istenmeyen olaylar oldu. Silahına sarılıp namusunu temizlemek amacıyla şahsı öldürmüş. Ölen kişinin daha önce adam öldürmekten sabıkalı olduğu ve sicilinin bozuk olduğu ortaya çıktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Olayın ardından, Türk Spor Kulübü EC Boks Promotionun yapmış olduğu tüm planlar boşa giderken bir kemeri daha geri vermek zorunda kaldı.
 

 

İHA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:41

İLGİLİ HABERLER