Dünya
  • 1.1.2010 00:00

ALMANYA'DA FECİ KAZA: 2'Sİ TÜRK 3 ÖLÜ, 7 YARALI

Almanya'da gece işine giderken trafik kazası geçiren Afyonlu Mercan ailesinden baba Ahmet Mercan(44) ile anne Meral Mercan(43) hayatlarını kaybetti. Kazaya sebep olduğu iddia edilen Alman vatandaşı sürücünün de hayatını kaybettiği kazada 2'si ağır toplam 7 kişi yaralandı.
Almanya'nın Bavyera eyaletinin kuzeybatısındaki Würzburg kenti yakınlarında meydana gelen trafik kazasında Ahmet Mercan ile Meral Mercan çifti hayatını kaybederken aracı kullanan oğulları Ramazan Mercan(24) kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Kazada ağır yaralanan Ramazan'ın kardeşleri Oğuzhan(20) ile Erhan(19) ve yanlarında çalışan akrabaları Yaşar Baştürk(20) Würzburg Uni Klinik Hastanesi'nde yoğun bakıma alındılar. Kazaya neden olan 18 yaşındaki Alman sürücü hayatını kaybederken 3 arkadaşı hastaneye kaldırıldı. Mercan kardeşlerin hayati tehlikeyi atlatamadığını söyleyen amcaları Mustafa Mercan(39), "Yeğenlerim ve akrabamız şu an komadalar. Karşı yönden gelen ehliyetini yeni almış 18 yaşındaki Alman sürücü, şerit ihlali yaparak bizim arabaya vurmuş" dedi.
Kazayı bir Alman arkadaşlarının gördüğünü ve kendilerine haber verdiğini anlatan Mustafa Mercan, "Olay yerine gittiğimizde şok olduk. Araba tanınmayacak haldeydi. İtfaiye, polis, ambulans ne ararsanız oradaydı. Yaralıları hastaneye bir an önce kaldırabilmek için yoğun bir mücadele verildi. Yolu uzun süre açamadılar" şeklinde konuştu.
Würzburg Polisi, Mercan çiftine otopsi yapıldığını ve otopsiden sonra cenazelerin ailelerine verileceğini açıkladı. Mercan ailesinden hayatını kaybedenlerin cenazeleri yapılan otopsinin ardından memleketleri olan Afyon'un Dinar ilçesinin Hırka köyünde toprağa verilecek. Olay sonrasında Mercan ailesinin yakınları adeta şok yaşadı. Acılı aileyi ziyaret edenler taziyelerini iletirken aile yakınlarının zaman zaman baygınlık geçirdikleri gözlendi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER