Dünya
  • 29.11.2014 00:04

13 kişi birden kendini öldürdü

MÜDÜR İSTİFA ETSİN DİYE...
Venezuela'da daha iyi yaşam koşulları talebiyle  cezaevinde isyan çıkaran mahkumlar reviri basarak, aşırı dozda ilaç içti.
Cezaevleri Bakanlığı'na göre, David Viloria cezaevinde, bir grup  mahkumun, hafta başında yeni hapishane müdürünü istifaya zorlamak için açlık  grevine başlamasıyla gerilim yaşanırken, hükümet, sonrasında reviri basan  mahkumların aşırı dozda ilaç içtiğini ve mahkumlardan 13'ünün yaşamını  yitirdiğini açıkladı.

Açıklamada, 145 mahkumun da ilaç zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına  alındığı, cezaevinde sükunetin sağlanması için Ulusal Muhafız birliklerinin  çağrıldığı ve onlarca mahkumun başka hapishanelere yollandığı belirtildi.

'BU KADAR APTAL OLDUKLARINI SANMIYORUM'
Öte yandan mahkum hakları eylemcileri, hükümetin olayla ilgili  açıklamasını şüpheyle karşılayarak, mahkumların neden isteyerek aşırı dozda ilaç  aldıklarının soruşturulmasını talep etti.

Venezuela Cezaevleri Gözlem Evi Koordinatörü Humberto Prado, "Herhangi  birinin, protesto için ilaç içecek kadar aptal olduğunu sanmıyorum" diyerek,  mahkum yakınlarından, Barquisimeto kentindeki hastanelerde ve morgdaki  eylemcilerden alınan bilgiye göre, ölü sayısının 25 olabileceğini söyledi.

Venezuela'da cezaevlerindeki mahkum sayısı, suç oranındaki artış ve  cezaların sertleştirilmesi nedeniyle 2008 yılından bu yana ikiye katladı.

Ülkedeki 32 cezaevinin, dünyada en kalabalık hapishaneler arasında yer  aldığı biliniyor. David Viloria cezaevi, ismini, geçen yıl ülke tarihinin en kanlı  ikinci cezaevi isyanı olarak bilinen eylem sırasında ölen 58 kişi arasındaki bir  gardiyandan alıyor.

Humberto Prado, daha önce La Uribana ismini taşıyan cezaevinin, en  fazla 850 mahkumu barındırmak için inşa edildiğini ancak son olaylardan önce  cezaevinde 3 bin 700 mahkumun kaldığının sanıldığını belirtti.

Venezuela Cezaevleri Gözlem Evi'ne göre, ülkedeki cezaevlerinde bu  sene 150 mahkum öldü, 110'u da yaralandı. Prado, "Ne yazık ki, Venezuela'da  cezaevi yaşamı, ölüm cezasına dönüşebilir" yorumunu yaptı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER