Dünya
  • 10.3.2018 00:20

2 yaşındaki çocuk maymunlarla konuşuyor

Hindistan’ın Bangalore kentine bağlı bir köyde yaşayan 2 yaşındaki Samarth Bangari’nin hikâyesi Tarzan filmlerini aratmıyor. Bangari'nin maymunlarla kurduğu sıradışı dostluk köyde efsaneye dönüştü. Bu efsane giderek yayılıyor...Hindistan'ın Hubli kasabasında yaşayan Samarth Bangari adlı iki yaşındaki çocuk, maymunlarla iletişim kurabilme yeteneğine sahip.

HİNDİSTAN'ın Karnataka eyaletine bağlı Darvad bölgesinde yaşayan 2 yaşındaki Samarth Bangari isimli çocuğun maymunlarla kurduğu arkadaşlık herkesi şaşırtıyor.

Maymunlarla iletişim gücünün bu denli kuvvetli olması Samarth'a 'kutsanmış' unvanını da kazandırdı. Bazı insanlar çocuğun hayvanlarla kurduğu dostluğa değişik anlamlar yükleyerek çocuğa 'tanrı' ünvanı verdi.

Küçük çocuğun amcası Barama Reddy, 6 ay önce evlerinin önünde oynayan Samarth’ın etrafının maymunlar tarafından çevrildiğini gördü.

Maymunların yeğenine saldırdığını düşünen Reddy, yakından baktığında küçük çocuğun yeni arkadaşlar edindiğini fark etti.

O günden beri her gün maymunlarla vakit geçiren Samarth, onlarla yemeğini paylaşmayı da ihmal etmiyor.

Samarth, maymunlarla kurduğu bağ sayesinde yaşadığı köyde efsaneye dönüştü.

Küçük kızın amcası, yeğeniyle arkadaşlık kuran maymunların her gün 400 kilometre mesafeden gelerek onu ziyaret ettiğini iddia etti.

Rudyard Kipling'in klasik çocuk romanından uyarlanan ve Jon Favreau tarafından yönetilen, geçen yılın çok konuşulan yapımlarından The Jungle Book (Orman Çocuğu) filminde de ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde hayvanlarla dost oluyordu.

Edgar Rice Burroughs tarafından yaratılan The Legend of Tarzan (Tarzan efsanesi) filminde ise 
John Clayton uzun süre kendisini büyüten gorilleri ailesi sanıyor, onlarla yaşıyordu.

Güncellenme Tarihi : 10.3.2018 00:45

İLGİLİ HABERLER